______________________________wu6______________________________

FERTIL HANNE:

Wattuwarpaans Tempman Mortti, RAG a (Manteli)

manteli

 

 

Mor:
Wattuwarppan Manteli, RAG g 04

Far:
Darlinlildolls Tremendous Temptation, RAG n

 

Tittel: 2 x CAC
Født: 28.09.13

 

HCM1: neg./neg.

 

Stamtavle        Galleri

 

Noen ganger blir det til at man bare må snu seg rundt og gripe en mulighet. Da jeg så bildet av denne gutten og han var ledig, ble to hoder lagt i bløt med intense undersøkelser som det egentlig skulle vært brukt uker på. Det ble ringt og sjekket og til slutt ble det tatt et valg med intens hjertebank. Det hadde vært gransket utallige bilder gjennom lang tid. Målet var en blå colourpoint. Men det hadde ikke vært noen med x-factor, inntil denne gutten dukket opp. Det blir som å finne drømmebilen du skal satse alt på og likevel noe som holder igjen. Poenget var at vi ikke hadde sett denne gutten i levende live og det er ikke alltid bilder taler sitt tydelige språk. Foreldere og aner bakover ble gransket, men til slutt ble det bare å hoppe i det. Tove Kristiansen i NO*Kjernekrokens ble kurèr og jeg ventet spent på førsteinntrykket hennes. Da hun ringte, klarte hun ikke å la være å smile og jeg hørte det på stemmen. Så nå eier vi sammen denne flotte hannen.

Han er stor og lang, medium beinlengde. Et gemytt som til tross for fertilitet er helt suverent. Han maler ustanselig, er en ordentlig slappfisk ( som kjennetegner ragdoll) og en fantastisk blåfarge på øyne.

Tusen takk til Tiina hos Wattuwarpaan som lar oss ta vare på denne flotte finske gutten. Thank you Tiina for this wondefu boy!

 

linje med oye

FERTILE HUNNER:

NO*Kjernekrokens Charina, RAG n (Marina)

IMG_9256

 

Mor:
S*Ayasses Haloumi. RAG n

Far:
CH S*Charming Rags Grand Master, RAG n 04

Født: 28.07.12

HCM1: neg./neg.

Stamtavle        Galleri

 

Jeg bestemte meg for å beholde ei jente etter NonStop og da ble det Marina. Jeg ville ha colourpoint og hun utviklet seg fint, så valget ble enkelt. Hun er veldig lik sin pappa i uttrykk og med super blå øyefarge. De kunne vært litt mindre runde og hun kunne hatt større høyde på pannen. Men ellers er hun veldig sterk i kroppen. Den er lang, men hun har medium beinlengde heldigvis. Det er en balansegang å få den ønskede lengde og samtidig beholde bredden. Men så langt lover det bra. Ragdoll utvikler seg sakte og hun er allerede 4.5 kg uten å være overvektig. Marina er ellers ei bestemt dame og elsker å være sammen med mennesker. Andre katter er ikke like populært. Hun er perlevenner med Carmen som er ei søt ragdollfrøken som ikke har noe ønske om å trone på toppen. Men ellers er hun opptatt av rang og gjerne med som dronning. Hun er ei super avlsjente og føder lett, ammer og steller de små etter alle kunstens regler. Marina legger seg gjerne på fanget og da går malekverna ustanselig. Hun er også ei frøken som liker å fortelle meg saker og ting, gjerne litt sladder om de andre kattene.....Med henne håper jeg å nå noen av mine mål i avlsarbeidet.

Tusen takk til Tove for denne flotte jenta.

 

 

linje med oye

S*Dream Dolls Carmen, RAG n 04 (Carmen)

DSC_0147

Mor:
S*Abayomis LaBelle of Dream Dolls, RAG n

Far:
Chaiym Aiko Ragdolls *PL

Født: 04.02.10
Tittel: 2 x CAC NOM 

HCM1: neg./neg.

 

Stamtavle        Galleri


Carmen kommer fra nord i Sverige og har blitt ei voksen dame. Hun er veldig søt og fremstår som ei feminin dame. Men hun er veldig strek mentalt om det skulle være nødvendig og tar tak om det trenger å ryddes litt opp i rekkene. Carmen har et utrolig fint tegnet mitted mønster. Jeg finner faktisk ingen feil på det. Og hun har en fin lys kroppsfarge mot det flotte mørke pointsene. Med dyp blå øyefarge og silkemyl pels, er det ikke så rat at hun ble nominert på utstilling. Hun har litt dominerende øyne, men de er fint plassert. Super profil og høyde på pannen. Hun kurrer og maler og elsker nærhet. Det ultimate er om hun kan snike seg inn på soverommene og bare hive seg euforisk bakover i dundynene. Policien her i huset er ingen puser i sengene, så dette ulovlige stuntet blir derfor satt ekstra pris på av henne.

Carmen føder veldig store kattunger og hun har hatt to store kull. Bakdelen med disse små kjempene er større risiko for komplikasjoner ved fødsel. Og i andre kullet med seks svære små, måtte det et hastekeisersnitt til pga. ett foster som satt fast. Nå siste to kullene, har det bare kommet 1 stk og jeg må innse at keisersnittet har ført til nedsatt fruktbarhet. Men hun er enda ei ung frøken og det ultimate er å kunne beholde ei flott jente etter henne.

Tusen takk til Nina for denne flotte jenta.

 

 

linje med oye

 Wattuwarpaans Brawil Sirpakka, RAG n 03 (Sirpa)

 2014-08-08 10.14.58

Mor: 
Wattuwarpaan Wiikuna Wilma, RAG n 04

Far: 
Hartnsoul Branco of Insamaty

Født: 10.11.13

 HCM1: neg./neg.

Stamtavle        Galleri

Husets nyeste tilskudd er denne jenta. Hun har absolutt ingen anelse om at ikke alt her i verden er like ufarlig. Det meste skal hilses på med høy haleføring og helt fordomsfritt. Det har endt i diverse konsekvenser slik som; avsvidde værhår, et og annet klor på nesa, og ikke alltid like myk landing. Hun har allerede rukket både camping- og fisketurer i fjellet. Helt ferskt fjellvann er tingen og deilig fersk ørret. Jeg trodde lenge hun virkelig elsket meg over alt på jord, da hun gjerne ville opp og virkelig gni seg mot øreflipp og nedre ansiktsdel. Inntil jeg forstod at hun egentlig bare sjekket status på om jeg hadde spist noe spennende mat i det siste....hun er et matvrak av dimensjoner og nå har vekta bikket 5 kg. Hun er enda ikke fylt 10 mnd og jeg må nå porsjonere måltidene i et aldri så lite Grethe Roede kurs.

Denne jenta er virkelig lovende. Jeg brenner litt for colourpointen, men må innrømme at denne bi-colour jenta har truffet meg totalt. Det blir spennende å se hvordan hun vokser til og hvilken hanne jeg velger å bruke mot henne.

Igjen - tusen takk til Tiina for denne flotte finske jenta. Thank you Tiina for this wonderful girl!

 

 

linje med oye

KASTRATER:

S*Krickelins Kenobi, RAG a 04 (Simba)

017
Mor:
S*Wilthos JaNela RAG a 04

Far:
(N) AakresRagsPride Jinx RAG a 03

Tittel: 2 x CAC
Født: 16.10.11

HCM1: neg./neg.

Stamtavle        Galleri

 

Vi hentet Simba i Sverige fra oppdrettet til Krickelins. Han utviklet seg veldig bra og fikk flotte kritikker på utstilling. Ble omtalt som bittersweet like a Harley. Han fikk medium øyefarge, fin bredde i ansiktet, super profil, uklandelig mitted-mønster med det lille ekstra som er blisset i pannen. Kunne hatt litt større ører og noe større i tyngde. Temperamentet hans er bare helt utrolig. Som fertil hanne, markererte han ikke og var veldig sosial og kosete. Han spiste godt og behandlet damene som en ekte gentleman...

Han ble eid sammen med Tove fra Kjernekrokens. Til sammen har vi hunner fra flere linjer, noe som gav mulighet for flere kombinasjoner og det var alltid spennende. Han ble sparsomt lånt ut til andre små og seriøse oppdrett. Og har noen få jenter i avl etter seg. Avkom etter ham har vært jevne.

Han lever nå et supert kastrat liv hos en flott familie og trives veldig bra.

Vi takker oppdretter for denne supre gutten. Og han vil nå leve som en greve videre i livet.

 

linje med oye

 CH S*Charming Rags Grand Master, RAG n 04 (NonStop)

 

 f
Mor:
GIC S*Heros Rosena,RAG n04
DM-tittel 2009

Far:
CH Rosvalleyrags Brownbear Paw
RAG n

Tittel: Champion
Født: 02.03.09

HCM1: neg./neg.

Stamtavle

NonStop er nå kastrert etter å ha blitt far til mange flotte ragdoll. Han var to omganger på Suprelorin-chip som fungerte bra på ham. Derfor var han noe lenger i avl enn det jeg vanligvis forsvarer på en fertil hanne. Han har også noen jenter i avl etter seg og de er store og sterke jenter som føder lett og er supre kattemødre. NonStop har en fantastisk kropp og øyne som virkelig er sterkt blå. Han kunne hatt noe mer høyde i pannen og litt mer ovale øyne, men det har blitt fine sterke profiler på mesteparten av avkommene hans. NonStop lever nå det glade kastratliv her hjemme og han blir her i familien. Han har tatt stor plass i hjertet til far i huset som jeg mistenker ville ha en kar til på laget her hjemme med så mange jenter - både tobeinte og firbeinte. Da han fylte fem år, fikk han lov til litt frihet i hagen rundt huset. Han har inngytt respekt og holder hardt på territoriet sitt om noen av nabolagets tatoverte firbeinte gutter skulle prøve seg.....men innendørs er han hanrei og holder trygg avstand til diverse løpske jentekatter og kattemødre. Når det er sagt, er utelivet i kontrollerte former og han blir holdt under oppsyn.

Han elsker hårstrikker og jager dem med euforisk interesse. Damer er nå erstattet med matskåla og sofaen.

Takk Anna og Jonny hos Charming Rags for denne flotte gutten.

 

linje med oye

TIL MINNE:

                          (N)Cigar`s May Rosa, RAG a (Iris)

 
collageFar: (N)Firings Rags Boss,RAG n

Mor: CH S*Ettorachs`Cecilia,RAG a

Tittel: Champion + 2 cacib
Født: 20.02.06


HCM1 og PKD
: neg./neg.


stamtavle

Hun er blå colourpoint og en pratsom jente. Hennes store kjærlighet er familiens yngste datter, Ada, som bare er helt super å være sammen med! Når hun kommer hjem fra skolen begynner kverna, og hun maler og skravler om alt og ingenting. Når det nærmer seg leggetid, blir Ada nærmest hentet inn på rommet, og der blir hun til de står opp neste morgen. Ellers har hun innyndet seg hos far i huset, og en eim av etterbarberingsvann i pelsen hennes etter at han har dratt på jobb, viser at han liker katter mer enn det som innrømmes. Når man løfter henne, bare siger hun utover armene og det føles som hun ramler fra hverandre. Og det slår meg den tilliten hun viser, at ingen slipper henne. Hun elsker at vi driver på med prosjekter her hjemme. Reparasjon av diverse apparater og husvask er kjempespennende! For ikke å snakke om å bli med ut i garasjen når diverse ting skal fikses. Da er hun med overalt og sjekker mens skravla går. Når det kommer noen på døren, er hun førstemann for å hilse og selv fra den dypeste søvn spretter hun avgårde for å sjekke hvem som kommer... Ellers har hun blitt en bevandret ragdoll bl.a. på teltturer ved vatn der ørekyten svømmer helt inntil bredden. Det er helt topp og konsentrasjonen deretter. Lynraske kattepoter har ikke hellet med seg, men da får hun trøste seg med at de andre heller ikke alltid opplever fiskelykken... Vi er kjempeglade i denne søte og yndige jenta som elsker både det gode liv og litt fart og spenning en gang i blant.

Hun har god bredde i ansiktet, fin profil med god høyde, også pannen, god hake og fin øreplassering. Øyefargen er god. Pelsen er super og med fin krage i full kondisjon. Kunne ønsket noe lengre hale og litt mer tyngde i kroppen (vekt). Noe som ofte går seg til etter kastrering/sterilisering. Hennes sterke side er absolutt hodet og ikke minst - temperamentet.

Takk til Siv og Cigars for denne vakre jenta. 

Oppdatert 2012:

Sommeren 2012 skulle Iris få sitt fjerde kull. Det oppstod komplikasjoner. Nærmere forklaring finnes i bloggen. Vi savner henne veldig! Hun hadde en fantastisk personlighet. Dette var ment å være hennes siste kull før hun skulle pensjoneres. Meningen var at hun skulle ha mange gode år videre i familien. Men vi er takknemlige for de 7 årene vi fikk sammen med henne. Hun var vår første ragdoll   

      linje med oye

 S*Certhias Inka, RAG n 04 (India)

  

india 6mnd

Mor:
S*Cutecats Catch the Rainbow, RAG a04 21

Far:
GIC S*PurrAmours Espresso Frapino,RAG n

Tittel: Under oppvekst
Født: 03.04.09

HCM1: neg./neg.

stamtavle

Hun er ei jente med stor personlighet og elsker familien sin. Hun elsker kroppskontakt og vil stå/sitte/ligge inntil overalt. Hun er ikke så skravlete som Iris, men når hun begynner å male, går motoren i timesvis. En gang jeg hadde vondt i hodet og ikke klarte å sove, malte hun hele natten! Tenk å få ligge på sofaen sammen med matmor så lenge...! 
Hun elsker NonStop og ligger inntil ham ofte. Det blir spennende å se hvordan det forholdet arter seg når han blir mann og skjønner at hun blir en nydelig dame. Enn så lenge får barndommens uskyld dominere forholdet. 

Hun kommer fra foreldre som har god størrelse og med mange høyt premierte ragdoll bakover i linjene. Hun er fremdeles litt liten, men jeg tror hun utvikler seg langsomt og at tyngden kommer med tiden. Pelsen er veldig silkemyk og hun har allerede fin krave og flotte buksenikkers. Bortsett fra feiltegning i ansiktet, har hun en fin mittedtegning uten runners eller flekker. Fin og sterk kontrast på pointsmarkeringene. Kjempefin profil og sterke kinn. Jeg kunne ønsket noe større øyne, men fargen er fin. Ørene er allerede fint plassert og hun utvikler seg akkurat slik jeg ønsker.

Tusen takk til Jenny hos Certhias for denne flotte jenta.

Oppdatert 2010:

India vokste ikke slik jeg ønsket, og i nå vår ble hun dårlig. Det ble besøk hos veterinær som ikke klarte å finne diagnose. Mange prøver ble tatt, men hun reagerte ikke positivt på noen behandlinger. Sånn sett var det vanskelig å finne riktig behandling så lenge det ikke ble stilt noen diagnose. Til slutt gikk hun inn i en vesentlig dårligere fase og slutte helt å spise og drikke. Hun ble lagt inn til overvåking hos veterinær med drypp og sondemating i flere dager. Hjertet slo raskt og hun pustet overfladisk. Skygger på lever ble oppdaget og blodverdiene ble stadig dårligere. Det ble avkreftet en del sykdommer, men hjalp så lite når hun slettes ikke var frisk. Flere fagfolk ble konsultert og til slutt hadde man ikke lenger noen forsvarlig grunn til å la henne fortsette å være så dårlig. Pga. dyrevelferd ble det bestemt at hun skulle få sovne stilt inn i armene mine og hun malte helt til hun sovnet.....Så får jeg håpe obduksjonen gir svar på hva som skjedde.

Dette var ei jente som satte dype spor i hjertet mitt og som jeg hadde store forhåpninger til skulle gi oppdrettet mange vakre ragdollkattunger. Jeg lar presentasjonen ovenfor av henne stå fremover, slik jeg vil hun skal minnes som den flotte, vakre og supre ragdolljenta hun var.

Med nynorsk som mitt opprinnelige mål avslutter jeg med ordene:

MINNAST I KJÆRLEIK
    

 

 

grå pote grå pote grå pote

 

 

     

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash