2014-11-28 15:25 | 0 kommentarer

Fôrhjem søkes til Jasmina i J-kullet!

Ei super herlig jente som utvikler seg til å kunne brukes i mitt avlsarbeide. Nytt hjem må ikke være mer enn 15-20 minutters kjøring fra Lillehammer. Jeg søker dedikerte "kattefolk" som er sikre på at allergi ikke er noe problem. Barn og hund er ikke noe problem. Planen er at kull skal vokse opp i fôrhjemmet.  

Jasmina har hele tiden vært ei jente som ikke har overlatt til gutta å være den største og tøffeste. Hun er nysgjerrig og samtidig veldig menneskekjær. Jeg søker en familie som er engasjert og som er inneforstått med at hele jobben ikke skal gjøres av kattemor. Jasmina er da en katt som overdras gratis til ny familie, men ny(e) eier(e) bør skal ta høyde for perioder med noe ekstra oppfølging. Denne innsatsen blir dermed regnet som betalingen for katten. Jeg stiller selvfølgelig opp ved fødsel og vil være backup hele tiden når kullet vokser opp. Derfor en max avstand til nytt hjem.

Alle vilkår vil være skriftlig og slik at begge parter er fornøyde. Om noen er usikre, er det bare å ringe meg for mer info. Kun seriøse henvendelser.

Mer om vilkår finnes her: fôravtale

Mvh Vera
mob:40840940


2014-11-28 15:00 | 0 kommentarer

Den blå jenta i kullet har vært ei som jeg har spart litt på for å vurdere om hun kan brukes videre i avl.

Så langt har hun utviklet seg slik jeg ønsker. Hun har fin tyngde i kroppen og er helt på høyde med gutta så langt. Hun ser ut til å få den lengden jeg ønsker på kroppen. Hun har vært tidlig ute med det meste og hun er full av nysgjerrighet og det meste skal granskes med uredde takter.

Jeg søker et hjem i Lillehammer området. Ikke mer enn 2-3 mil unna sentrum. Planen er å ha kull på henne og de skal vokse opp i fôrhjemmet. Jeg ønsker dedikerte "kattefolk" som har erfaring med katt og som dermed er sikre på at allergi ikke er noe problem. Barn og hunder er ikke noe problem. Men det må tas høyde for at et kull kan vokse opp i trygge omgivelser og nye eiere må også være innstilt på at det ikke er bare å overlate hele jobben til kattemor.

Jeg lytter gjerne til ønsker og avtalen skal være basert på tillit og at vi kan være trygge på hverandre. Alle vilkår gjøres skriftlig slik at begge parter føler seg tilfreds. I utgangspunktet vil dermed ny familie overta en flott rasekatt gratis der selve betalingen er å fostre opp noen få kull.

Dette kan også være et fint springbrett om noen har et ønske om å bli oppdretter, men vil ha litt erfaring i første omgang uten å pådra seg ansvaret som følger med det å være oppdretter. Om noen av dere er usikre, så er det bare å ringe for mer info. Jeg ønsker kun seriøse henvendelser.

Jenta heter Jasmina og dere finner bilder av henne på J-kullet. Hun er ei super jente!

Nærmer info finnes her: fôravtale

Mvh Vera


2014-11-24 13:16 | 0 kommentarer

En rask oppdatering av gjengen.

Det er nesten så jeg ser forskjell over natta og om morgenen når jeg står opp, er det skjedd mye siden kvelden før. De vokser og lubne små ullnøster er de ikke. De er blitt lange og slanke og har allerede en herlig ragdoll-slapphet. Jeg har ikke opplevd tidligere at utviklingen har skjedd så fort. Kroppkontrollen er perfeksjonert og jeg ser hvordan de bergner høyde og avstand før de kaster seg ut i nye c-moment. Men landingen minner mest om kontrollert krasjlanding på buken uten hjul og et øyeblikk ligger alle beins spredd ut som Bambi på glattisen.

Neglelakk på klør er fremdeles et must da jeg denne gangen virkelig sliter med logistikken. Den ene dagen tror jeg at jeg har kontroll på ansiktsuttrykk og personlighet og vekter, men så blir bare alt snudd på hodet og forvirringen har nesten endt i panikk inntil jeg finner en liten rest av neglelakk på klør. Så nå er det signalrød hot farge med glitter, og gutta ser ikke ut til å legge merke til dette jåleriet. Jeg har endret merkingen til bakbeina da fremlabbene nå må avvæpnes. Jeg ser ut som en kandidat for høstutstillingen med synkrone og randome røde markerineger på alt av hud som er blitt eksponert. At jeg ikke er i nærheten av å ligne på et sisal kloretre, har disse små røverne ingen peiling på....

Her kommer bilder med spesialhilsen til nye familier:

BILDER

Mvh Vera


2014-11-13 23:19 | 0 kommentarer

Endelig bilder av røverne!
De har nå flyttet ned i stua og balanse og lynkjappe bevegelser er nå nesten helt på plass. Bordtennisballer er nå topp underholdning og de parerer dem med nesten perfekt presisjon. Jeg er veldig glad de er i kattegrinda nå, for bordtennisballer har det med å ende under svære sofaer og andre blytunge skap, innerst utenfor armlengde....

Jeg ser at matmor fint kunne ryddet unna litt øyerusk og stylet dem før fotosession, men kvelden er snart natt og pragmatiske avgjørelser tatt. Så denne gangen ble det bilder med blits da alternativet var ingen bilder før i morgen. Ingenting er som å nå målet beinvegen.


Jeg hadde et par dager med litt løs mage på lille tulla som eventuelt blir i oppdrettet. Kattemor har til tider liten respekt for lukkede poser med godsaker. Denne gangen et fôr hun ikke skulle ha pga. påvirkning på morsmelka. Men perforeringen med god hjelp av sylskarpe kattetenner og klør brukt med en kirurgs presisjon på pakken, viste en godt åpnet pose med bare rester igjen. Dette festmåltidet endte altså i at den blå jenta fikk litt diarè og er litt lettere enn de andre. Hun veier "bare" 510 gram mot de andre på rundt 600. Supre 4 ukers vekter! Men nå er hun i farta og er blitt et ordentlig bøllefrø.

De har allerede utvikler gode slappe kropper og jeg tror øyefargen blir dyp og sterk i blåtonen. Jeg klarer å skille dem i utseende, men det holder hardt med 3 brune colorpoint gutter. Statisisk sett med en blå kattefar og brun kattemor som er bærer av blått, skulle denne kombinsjonen gitt det stikk motsatte av det jeg har fått. Heldigvis er statistikker bare tall.

Album av J-kullet

ELLERS! har det virkelig skjedd nyheter her på berget. Jeg og Tove var og hentet verdens skjønneste ragdoll gutt i Amsterdam forrige uke. Han blir ny hanne og vi har virkelig trua på at han kan komplettere våre jenter. Jeg brenner litt for colorpoint og Tove heller mer mot bi-color. Ellers er vi ganske enige i typen, det som kalles "looken". En ubestemmelig følelse når man ser en flott ragdoll og alt bare ramler på plass. Da roper vi enstemming og er helt enige. Denne gutten har gitt oss den følelsen. Så da blir det spennende å se hvordan han utvikler seg videre.
Han kalles til daglig ManJu, oppkalt etter Manchester United, som er Simens yndlingslag. Simen er Toves 10 år gamle sønn og ManJu blir boende der.

Dette er Of Moonlight Dolls Skyler.

10800099_668514056595695_1924038669_o

Thank you Heleen for this adorable sweet boy!!!

Mvh Vera


2014-10-26 18:09 | 1 kommentarer

Hei.

Skal si det er fart i kassa om dagen. Øyne er åpne og tydeligvis er hørselen på plass også.

Jeg unner kattemor den hvilen hun kan få og føler meg slem når hun endelig har fått gitt dem mat og vasket dem og alle har slått seg til ro - og der kommer jeg svinsende forbi og vekker hele bunten. Da ser hun oppgitt på meg og luntrer seg opp i kassa igjen. Denne gjengen er en bande av glupske småttiser som har det veeeldig travelt med å bli større.
Jeg ser nå at alle milesteiner for fremgang på tidligere kull er noe jeg denne gangen bare kan blåse i. Tidligere kull som har pleid å være ca 3,5 uke før de prøver seg på kanten over kassa, er allerede et prosjekt hos denne gjengen.
Å gi mat til kattemor når hun ligger og ammer, fører bare til opprør. De små begynner med en gang å viberere med nesa og krabber hylende mot det som lukter så godt. I redsel for at melkebaren ikke innfrir forventningene, velger jeg å droppe ekstraservice og frokost på senga til kattemor. De kastet seg glupsk over vårfôret hun fikk servert her om dagen og løse mager skal vi ikke ha!
Men til tross for dette, legger de på seg veldig bra. Jeg tenker at jeg teller gram og ikke uker denne gangen når det gjelder tidspunkt for når jeg introduserer dem til fast føde. 500 gram pleier å være en snittvekt på de andre jeg har hatt. Så får tiden vise når det blir.

Nå har alle fått navnet som skal stå på stamtavlene. Hva den enkelte familie velger, blir avgjort senere. Klikk gjerne på linken med kattunger.

Så ønsker jeg alle noen fine dager med det været jeg elsker - vind og regn!

Mvh Vera


2014-10-23 15:33 | 4 kommentarer

Hei.

Legger noen bilder her før de er blitt tre uker.
Veit det er flere som vil titte på de små. Ei jente har nå åpnet øynene.

kolasj

Mvh Vera

 

 


2014-10-16 15:49 | 0 kommentarer

Endelig!

Etter mange netter med alarmen på kiming pga noe usikker termin, ble det endelig født 5 stk STORE små.

De var gigantiske da de kom til verden og jeg ble imponert over kattemor som bare skviset dem ut som perler på en snor. Denne usikre terminen var basert på ei frøken i løpetid som slettes ikke var i godlune over å møte kavaleren sin. At kattesex er noe røft er ingen overraskelse, og kattefar fikk noen omganger med juling av henne første dagene. Det kan være at "hard to get" dama bare tirret ham. Beviset ligger i alle fall her i kassa.

Foreløpig ser det ut til å være tre gutter og to jenter. Fødselsvekter ligger fra 116 gram til 128 gram. Dette er ganske godt over gjennomsnittet og da sistemann lå på vekta og den stoppet på 128, ble jeg litt bekymret på hvordan dette skulle ende. Men da var hun tom.

Og ikke nok med det. Bare 12 timer etter og ny veiing, viste at den minste på "bare" 116 gram hadde lagt på seg 30 gram! Så nå ligger det en fin gjeng i melkebaren. Og ord som flatfyll og dødrukken blir gode beskrivelser, bare at her er det snakk om struttende melkemager og dyp søvn basert på næringsrike ingredienser. Jeg takker Tove for denne flotte avlsjenta som bærer linjer med supre kattemødre. I denne kombinasjon har jeg parret likt. Det vil si at jeg ønsker å beholde samme egenskaper som begge foreldrene har. Jeg ønsker en god lang ragdollkropp med den typiske slappheten. jeg forventer dermed god silkemyk pels, sterk blåfarge på øyne og fint plasserte ører. Forledrene er også gode i størrelsen.

Carmen er nå helt restituert og vi nyter siste dager sammen før hun flytter til nytt godt hjem. Det er litt rart og jeg føler at hun betrakter meg og tenker sitt om denne avgjørelsen. Jeg og hun har alltid vært bestiser. Men samtidig vil hun som kastrat i flokken bli degradert blant hunnene og denne jenta fortjener bare dronningsetet.

Ellers kommer det i november ny gutt i oppdrettet. Det er nå uendelig enge å vente på at rabiesvaksinen skal gi nok titernivåer til at han kan komme til Norge. Jeg gleder meg slik til å vise bilder av ham. Jeg kommer også denne gangen til å eie ham sammen med Tove i Kjernekrokens.

Får ikke til å laste opp bilde, men gjør nytt forsøk snart.

 

Mvh Vera


2014-10-05 07:21 | 0 kommentarer

Nå er det på tide å hente frem ny kjøkkenvekt som veier inntil 10 kg. Siste veing av ei veldig drektig Marina endte bare i en diger Error på displayet. Mao er hun nå godt over 5 kg. Det er fullt av liv der inne og det er så morsomt når hun ligger på magen min (mage mot mage) og jeg kjenner sparkingen mot magen min. Nesten som å være gravid igjen (jeg har gjort noen brølere og omtalt gravide mennesker som drektige). Vi kattemennesker er håpløse. Nå er det bare ei drøy uke igjen og nedtellingen har begynt. Med fem gutter i forrige kull, vil jeg denne gangen ha flere jenter. Ei blå colorpoint jente er bestilt for min del...

Carmen er nå helt på stell og alt har gått fint. Hun har fått et fint lite arr på magen og begynner nå å legge på seg etter drektighet og tette løpetider. Tenker hun synes det er godt å slippe all den slitsomme lidenskapen. Hun ruller seg fremdeles på golvet og elsker å gni seg bortover parketten på ryggen. Kanskje hun mener det er på tide med en real golvvask? Men hun er veldig kosesyk og selskapsyk og verdens søteste godjente.

Jeg har litt problemer med den vordende kattemor og siste jenta i oppdrettet. Marina er ikke glad i henne. Vi får se om hormonene nå frem mot fødsel kan hjelpe over kneika. Om ikke, tenker jeg Marina har det best i et hjem uten andre fertile katter. Hun er verdens skjønneste overfor mennesker og maler og koser. Så tanken på et forhjem senere i vinter er absolutt noe jeg vurderer. Men først skal hjemmet her fylles opp med herlige kattebabyer. Jeg gleder meg!

Mvh Vera


2014-09-22 20:19 | 0 kommentarer

Da er Carmen ferdig kastrert. Det gikk helt fint og hun satt med nesa i matskåla og spiste godt bare et par timer etter hjemkomst. Jeg er ganske glad for at hun fikk unnagjort dette inngrepet så problemfritt. Nå skal hun leve gode dager videre og jeg gleder meg over bildene av mange av hennes avkom som etterhvert vokser opp til å bli flotte ragdoll. Jeg har funnet nytt hjem til henne, men kjenner at jeg gruer meg litt til flyttedagen. Denne jenta har en stor plass i hjertet mitt!

Ellers har jeg og Sirpa en liten stillingskrig på gang. Målet mitt er at alle mine katter skal hovedsaklig leve på tørrfor. Godeste finskejenta mi kommer fra et oppdrett med mye god ferskvare rett fra slakteren. Jeg har gradvis faset ut denne (u)vanen da kjøttprisene her i Norge ville ført meg rett ut i gjeldsslaveri. Men siste biten har ikke gått smertefritt og nå er det vilje mot vilje. Hun er godt over 5 kg, så det går nok greit med noen slankedager. Men katter skal ikke gå så lenge uten å spise. Leveren er litt sårbar for faste. Så nå er det spørsmål om hvem som holder ut lengst. Hun får tørrforet rørt inn i litt våtfor i morgenen. Thats it! 

Nå i kveld satt hun og betraktet sultent salatbollen min. Da jeg kastet ned en liten bit, gikk den ned på høykant. Tenk å foretrekke fersk kål fremfor utstudert smakfult kvalitetsfor! Jeg har nå begynt å fôre med et merke som heter Kingsmoor. Det er dansk og inneholder ikke gluten og andre stivelsesrike ingredienser. Mye mer protein og omega-oljer som er kaldpresset rett fra Skagerak og Nordsjøen. Dette er mat alle mine katter kan spise og jeg trenger ikke ta høyde for alder eller vekt. Og denne smakfulle maten er altså ikke bra nok for prinsessa.

Så får vi se i morgen om matmor er like bastant...


2014-09-12 09:47 | 0 kommentarer

Nå er det ikke lenger tvil om at vektøkningen til Marina ikke bare er trivselsgram. Hun er for tiden hos Tove som trengte litt hjelp med logistikken nå som hun har kull. Ragdoll er svært sosiale og blir dypt ulykkelige om de ikke har godt selskap deler av døgnet. Marina ble derfor et godt suplement nå som kattekompiser blir mødre og opptatt med andre ting. Så godgutten vår nyter nå av hennes selskap, jobben er gjort og hun er blitt som et uinntakelig fort. Blir ikke noe mer på ham der nei....Men når det er sagt, så er han en god kosegutt og til tross for hormoner er han fremdeles hjemme og ikke bare jenter in mind.

Marina kommer fra oppdrettet der, så hun er mer eller mindre på hjemmebane. Men snart skal hun hjem og denne gangen håper jeg på mange skjønne små ragdollbabyer. Marina er en strålende mor og en meget streng sådan. Så min rolle blir bare å være der og kose kose.

Mvh Vera


«  04  05  06  07  08  09  10  11  12  13  14  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash