2015-06-17 06:39 | 0 kommentarer

Hei.

Da har jeg sjekket, gransket, klemt, brukt lupe og ellers alt av subtile tegn på drektighet er blitt vurdert. Og uansett hvor lyst jeg har på tegn til drektighet, må jeg nå bare konkludere med at Marina ikke er drektig.

Vår meget ynge herremann var nok litt for mye gentleman mot denne erfarne og myndige frøkena. Nå er katteverden av det litt røffere slaget og et motstykke til forspill er ofte at hannen får en runde juling først av hunnen. Derfor klipper vi alltid klør før de slippes løs i halmen. Men når det nå er en ung hanne, bare som tenåring å regne, ble nok respekten i overkant stor. Han har senere fått møte ei jente han er vokst opp med og der er det nok blitt resultater nå.

Så jeg venter på neste løp og da er han mer sikker i fremgangsmåten. Noen ganger pleier hunnene å ha en liten pause i løp midtsommers pga varmen. Men det er vel ikke noe overhengende fare for nå.......brrrrrrr. Så da er det å være tålmodig og vente. Kull til høsten blir det nok. Jeg er veldig nysgjerrig på disse nye kombinasjonene og har store forventninger. Jeg vil bli mye mer aktiv på bloggen nå fremover og holde alle orientert. Det er ofte slik at plutselig skjer alt samtidig og jentene er ofte synkronisert i løp. Men det har hanner tidligere i oppdrettet håndtert utmerket.

Mvh Vera


2015-05-14 06:19 | 1 kommentarer

Hei.

Da begynner moroa med helt nye kombinasjoner i 2015. 

Marina er i løp og er nå hos en av gutta som bor hos Tove i Kjernekrokens.

Så 3 uker frem i tid vil vise ståa. Jeg holder bloggen oppdatert.

Mvh Veta


2015-03-29 09:18 | 0 kommentarer

Det er med såå dårlig samvittighet at jeg skriver nå. Jeg ser jo på besøksstatistikken min at det er trofaste klikk hver dag, og jeg tilbyr ingenting!

Og unnskyldningene er altfor tynne, så dem dropper jeg.

Jeg har nå sittet og kost meg med oppdateringer av planer for 2015.
Kjenner det kribler i magen med tanken på å kunne vente kattunger snart. Det er ikke mange ukene etter levering av kull der jeg kjenner på den gode stillheten i huset, før jeg igjen begynner å glede meg til neste gjeng. Så får jeg bare håpe at kattene er enige med meg. Men våren er her og like sikkert som at sevja stiger, øker hormoner både her og der. Jentene har nå hatt noen dager med slik jamring at jeg ble usikker på tålegrensen til naboen. Ikke fordi at det ikke tåles bråk, men bekymring over en eller annen form for mishandlig, For de lydbølgene som kommer ut av munnen på prinsessene mine, er verdig den verste krimmen i et radioteater. Om politiet plutselig står på døra med melding om husbråk, vil i så fall ikke komme som noen overraskelse.

Lille polske jenta mi vokser utrolig. Hun har nå bikket 3 kg og er blitt 5 mnd. Hun ser ut som ei isprinsesse. Og at hun skulle stå bak bøllestreker, er ikke mulig. Men hun er tøffere enn toget og har til og med klart å erte på seg godt voksne NonStop. Fordelen med det er at han har begynt å leke. Hopper og fyker fremover. Men et tankskip i bevegelse, stopper ikke på en femøring. Så da er det full stopp med pannebrasken i diverse vegger og stålamper som vipper truende.

Noe annet er igjen kommet på banen.......sukk.
Diverse ledninger til ledlys, ladeledninger og i går, ledningen til mine dyre hodetelefoner er nå preget av kutt som ikke kan skyldes slitasje eller andre feil. Så garantilappene er bare å kaste. Dette begynner å bli en gjenganger i heimen. Så var det bare å huske for `nte gang at alle duppeditter med tilbehør skal legges på øverste hylle. Check!

Jeg har nå funnet supre fôrhjem til 2 av jentene mine. "Marina", som fant "Sirpa" fra Finnland helt usmakelig, har nå fått nytt hjem hos en familie med to gutter som elsker katter. Yngstemann der har en drøm om katteoppdrett når han blir voksen, så jeg får kanskje med meg en hjelper på neste katteutstilling. Planen er 2 kull til på henne før hun pensjoneres. Hun er ei flott avlsjente og derfor kan hun bidra med viktig arv til sine døtre. Jeg har derfor behold ei blå colorpoint jente etter henne. Hun heter Jasmna og er nå 5 mnd. Hun utvikler seg kjempebra! Har fått sin mors lengder, men arvet det det vakre blikket etter sin far. Hun bor nå bare et steinkast unna sammen med en stor kastret Maine Coon gutt. De er gode venner, men størrelsesforholdet i leik er noe ujevnt og jeg ser hvordan han tar seg sammen når iveren er på det meste. Men skal si hun er uredd og dasker til ham når det er nok. Jeg tror jeg veit hvem som blir sjefen.......

Så følg med videre.
Neste gang skal jeg skrive litt kort om virus og på hvilken måte kattene reagerer.

Mvh Vera

 


2015-02-17 00:14 | 0 kommentarer

Da har jeg kommet hjem fra Polen med ny jente. Jeg hadde store forventninger og ventet lenge på denne kombinasjonen.

Her er et utdrag fra min statusoppdatering på Facebook:

Da er jeg i Polen for å hente godjenta (Avocado*PL Ice Flower). Jeg har flyskrekk (seriøst) og satser egentlig livet for selv å hente henne (sett fra mitt ståsted). Saken ble ikke bedre da jeg mellomlandet på Kastrup og veien videre var fra en noe bortgjemt terminal.
Plutselig forstod jeg hvorfor SAS kan tilby daglige rute-flyvninger til denne byen i Polen


For der stod det et slitent avdanka SAS fly med retro logo. Logoen brakte frem minner om flyvninger på 80-tallet. I denne... skranglekassa fikk alle over 170 cm kink i nakken og jeg som hadde valgt sete bakerst (av en eller annen grunn føler jeg meg tryggere), fikk "tupolev"-motorene rett utenfor og lukten av olje snek seg på.

I panikk skrev jeg testamente på sms og sikret fremtiden til mine ragdoll hjemme dersom det ble bråstopp. At all informasjon i flyet stod på spansk, var heller mer forvirrende enn skremmende. Prøvde max volum og Spotify på headsettet, men klarte ikke overdøve motorstøyen. Men vi kom trygt frem og det var ikke engang turbulens.

Så nå er jeg på hotellet som i motsetning til flyturen oser av luksus til en meget billig penge. Så gjenstår møtet med lille prinsessa i morgen tidlig og sammen drar vi hjem. Regner med skranglekassa sørger for trygg hjemtur. Og vi satser på ledige plasser helt fremme så motorduren og oljelukta ikke skremmer vettet av meg og frøkena♡♡♡

10612615_1601377670083577_3119426992237129557_n

Avocad*PL Ice Flower RAG a 03

Hun er akkurat det jeg håpet på. Veldig fint temperament og et uttrykk som jeg bare drukner i. Jeg har veldig store forventnnger til denne jenta og hun har allerede funnet seg godt tilrette i familien.

Thank you Kamila for this wonderful girl

Mvh Vera

 

 


Adelkattens utstilling Jan/Feb
2015-02-16 21:56

Hei.

Da er det på tide å oppdatere ei super helg i Letohallen. Jeg og Tove reiste med et helt kobbel katter og egentlig er dette er skikkelig skippertak mtp utstilling. Vi var spente på resultatene fordi det var skarp konkurranse. Man er ofte seg selv verst og jeg kan til tider være nådeløs i kritikken på mine egne katter. Når det er sagt, er det bare med eksteriøret. Jeg elsker dem uten forbehold.

Så vi ankom og hadde med vår gode venninne Karina som er fôrvert for Toves ene jente. Og det ble en fantastisk helg!

Wattuwarpaan Mortti fikk cac begge dagene og opp til nominering søndagen. Han fikk supre kritikker og han ble omtalt som en stor og solid ragdoll med det blåeste øyne.

Of Moonlight Dolls Skyler stilte i kattungeklassa og fikk ex 1 begge dagene i konkurranse. Supre kritikker.

Dette var våre felles hanner.

Så stilte jeg med ei jente:

Wattuwarpaan Sirpakka fikk hard konkurranse. 4 stk i hennes klasse. Lørdagen fikk hun ex 3 med supre kritikker.

Søndagen var det 3 stk i klassen og hun ble ex 1 og fikk cac! Deretter skulle det tas ut biv og hun ble BIV!!! Til nomineringen kom hun ut som andrejenta og der var det ei flott MCO frøken som ble nominert.

Alt i alt var dette et resultat vi var strålende forøyd med og en bekreftelse på at våre ragdoll er gode representanter for rasen mtp utseende. Noe annet er at temperamentet også er viktig da det bare er en rolig katt og trygg katt som viser frem sitt beste på dommerbordet.

Mvh Vera

 


Mjaudun har funnet nytt hjem....
2015-02-09 23:14

Da har jeg fått den hyggelige beskjeden at Mjaudun har funnet ny familie. Og det beste er at gamle familien kan tidvis få lov til å besøke ham. Jeg tenker det gleder bankende hjerter som rakk å bli så glad i ham♡♡♡ Jeg ønsker Mjaudun alt fodt i ny familie og jeg er selvfølgelig livslang support til dem også.

 

Mvh Vera

 

 


Gutt fra G-kullet omplasseres!
2015-01-07 17:39

Hei.

Jeg har nå fått beskjed om at familien til Gordon (Mjaudun) i G-kullet, med tungt hjerte må finne nytt hjem til ham pga. allergi. Så her er det en unik mulighet for de av dere som allerede har en ragdoll og som ønsker en kattekompis, eĺler dere veit om noen dere kjenner godt som ønsker er ragdoll i familien.

Mjaudun er 1 år og 2 mnd. Så han er bare såvidt begynt på voksenlivet. Han er kastrert og har selvfølgelig stamtavle. 

Her er familiens beskrivelse av ham:

Han har vokst seg veldig stor og fin, han er bare helt nydelig:) Fantastisk pels og god personlighet. Han er både leken og kosete, og liker veldig godt å være ute på terrassene og se på fuglene og nyte den friske luften. Han er ikke så glad i å gå i bånd. Han er veldig tålmodig og har tålt å bli båret og kost med av ivrige barnehender. 

Pris 4500.-

Om dere vil vite mer og besøke ham, kan dere ta direkte kontakt med Mjauduns familie på mob: 95754420

Her er noen bilder av godgutten.

FLERE BILDER

FullSizeRender (3)

IMG_0101

Mvh Vera

 


J-kullet 11 uker!
2014-12-31 12:31

Den frustrerte fotoamatør...

Vanligvis når man skal ta et blinkskudd uten blits, trengs det godt lys og lengre lukkertid. Jeg tok også på 55-200 linsa for å få litt fin dybde i bildene. Det er også en selvfølge at objektet sitter musestille. Derfor er det frustrertende flaut å legge ut bilder nå. Jeg gav opp å ta fine bilde av disse røverne. Nydusjet som jeg var, orket jeg ikke en svett seanse med dertil dusjing igjen. Så det ble ny linse, blitsen kom på og jeg bare knipset i vei.

Nanosekunder får ny mening nå det kommer til disse små. De er aldri rolige og er overalt. Bøller med kattemor og jager mot alt som er i bevegelse. Dette kullet har hatt en mer vanlig huskatt fremtreden og gardiner og møbler har vært mye mer utsatt for herjinger. De klatrer og hopper overalt. Det hører også med til historien at diverse ladeduppeditter nå er blitt kraftig redusert og fellingskvota er fylt. Nå er vi igjen ajour med 1 stk ladeledning pr enhet. De klipper elegant av med sylskarpe tenner og heldigvis har ledningene slengt rundt omkring uten kontakt med støpsel. De dyrebare gjenstående er nå plassert trygt på øverste hylle.

Det eneste som høres godt og som taler sitt tydelige språk på at det er ragdoll, er krasjlandingen når de møter golvet. Det er ikke akkurat elegant og selv om vi har et hus med solid bjelkelag, høres det ut som alt raser når buklandingen er et faktum. De maler også med en gang du møter blikket og er veldig sosiale.

De er også blitt store og solide i kroppen. Spiser tørrfôr så det skvetter rundt skåla. Jeg koser meg hver dag og de underholder hele familien med sine artige sprell. Men nå merker vi også at de er klare for å dra ut i verden. Kattemor er grundig lei og jeg tror ikke annet enn at den dagen sistemann er ute av redet, finner hun godplassen foran ovnen og strekker seg fornøyd. Det er derfor de ikke leveres før ved 12 uker. Da er løsrivelsen et faktum og det blir smertefritt. Noe annet er matmor som skal skilles fra dem, men jeg veit at de kommer til nye supre hjem.

Vaksiner og helsesjekk blir den 6. jan. Jeg vil ha dem her hjemme til de er kvikke og uten reaksjon på vaksinen. Vanligvis 24 t etterpå. De fyller 12 uker 7. jan. Jeg ønsker også at noen er hjemme og har fri neste to dagene etter henting. Da blir overgangen mer smertefri. Flere detaljer tar vi på pm. Nå går tiden fort til da.

Her er noen uklare bilder av tenåringene:

ALBUM

 

 


2014-12-09 11:05 | 1 kommentarer

Hei.

En rask oppdatering fra meg.

Nå er det store, aktive og selvstendige små som utforsker omgivelser. De har allerede vært på biltur som de taklet med stoisk ro. Ikke en lyd kom fra dem. Her går støvsugeren sin runde hver dag da disse små rotekoppene synes det er veldig gøy å dra utover det meste. Vedkassa med alt av bunnfall er favoritten. Dette blir bare en kjapp oppdatering da det er travle dager i hjemmet (ikke julemas) fordi vi fikk planlagt en begivenhet som vi gleder oss veldig til. Ikke katterelatert.

Her kommer bilder tatt i en fei med mobilkamera.

ALBUM

Mvh Vera


2014-12-04 16:45 | 1 kommentarer

En hardtarbeidende gjeng som på fullt alvor forstår hva som forventes av kattunger. De går inn for oppgaven med ivrig engasjement og iver. Det er riktignok en god stund siden jeg var småbarnsmor og rydding var et dagligdags fenomen.

Jeg er nok blitt litt for godt vant til denne idyllen, at saker og ting ligger slik jeg forlot dem. I mangel på barnebarn (noe jeg ikke er mentalt innstilt på enda og som utflytta barn ikke har planer med i nærmeste fremtid) har jeg derfor hatt noen gode år og fredagsvasken har bare vært preget av å holde det ryddig i stedet for å gjøre det ryddig.
Men disse firbeinte små har tydeligvis gjort det til sin livsoppgave å forstyrre denne idyllen og jeg føler jeg slipper løs ivrige soldater på tokt hver gang grinden åpnes og de slipper ut i friheten. Det første de gjør er å styrte bort til stuebordet og rasere spill og diverse andre utdaterte underdorholdningsaktiviteter som jeg tviholder på i trass som en stilltiende protest mot dagens elektroniske dingser og duppeditter (jada, jeg er gammeldags).

De herjer med euforisk iver og skotter tidvis  bort om jeg legger merke til det. Man skal ikke undervurdere intelligensen på 7 uker gamle kattunger. Beregnende intelligens er hva jeg kaller det. For de veit så utmerket godt at dette er forbudt og om jeg skulle finne på å gå i retning av stuebordet, piler de som rotter under sofaen.

Jeg må jo innrømme at jeg ikke slår hardt ned på denne gjengen. Det er umulig å bli streng. Men de er allerede veldig flinke til å skjønne husreglene og gir seg fort om det er nødvendig...

Ingen kattunger her....

DSC_0422

Ser hun oss....?

DSC_0416

Mvh Vera

 

 

 


«  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12  13  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash