2015-12-19 15:03 | 1 kommentarer

Hei!

I går, 18. desember, ble det født 6 flotte kattunger. De var alle av god størrelse fra 96 -124 gram. Fødselen tok bare to timer og alt gitt veldig bra! Alle kattunger med maskefarge, er født hvite. Rent genetisk har alle katter mønster, enten tigréstripet, spotted eller tabby. Hos ragdoll med tradisjonelle farger, er det også et gen som skjuler dette mønsteret slik at det blir omtalt med en solid farge. Men noen ganger skinner dette mønsteret gjennom og omtales som et fantom avtrykk. Det blir borte, men på denne gjengen var det ganske synlig på fire av dem. Små stripete ekorn hi hi. Men med tiden blir de lysere og dette mønsteret blir skjult. Utviklingen skjer jo bare fra dag til dag i denne fasen av livet. En fornøyd kattemor ligger nå i kassen og maler bistått av små knitrelyder fra de små❤️

En total harmoni med andre ord. 

image

Vennlig hilsen Vera


2015-12-17 14:11 | 0 kommentarer

For mange i disse dager er ventetiden preget av adventskalendere og diverse "to do" lister. Jeg og familien tilbringer varme dager her på Gran Canaria og lar palmesus erstatte snøtunge grantrær et par uker. I morgen vender vi nesa hjemover, og har klokelig lagt starkabler i bagasjerommet på bilen om det skulle bli noe krøll etter 14 dager i stillestående kulde på parkeringen. 

Men akkurat nå kunne jeg ha slått knute på mobilselskapet mitt som har avtale med for meg en ukjent spansk teleleverandør, og treghet man bare opplevde på 90-tallet. Wifi er et heller trist kapittel her nede. Når det er sagt, så er mobildekning noe av det siste jeg bryr meg med på ferie, men denne gangen er det kjempespennende med kattemor hjemme og oppdateringer titt og ofte. Nå har hun gått ned i temperatur, noe som tilsier nært forestående fødsel. Og jeg sitter her med tidvis dekning. Akkurat nå må jeg bare skynde meg å skrive og publisere før alt ramler ned igjen. Så da håper jeg neste gang jeg skriver er med glade nyheter!

Vennlig hilsen Vera


2015-12-15 22:03 | 0 kommentarer

Nå teller jeg dager på overtid. Den vordende kattemor holder lokaler for en real fest. Det er et yrende liv innafor dørene og med flere festdeltakere tilstede. Som husvert er hun godt tålmodig og litt knuffing og sparking har foreløpig ikke ført til utkastelse....

Men når det er sagt, så nærmer det seg et endelig klokkeslett, og fall i temperatur og nedsunken mage tyder på at snart må festdeltakerne ut på gardsplassen og holde seg med drikke ved egen innsats. Da blir det nok litt mer slåssing for å finne beste kranen, og empati med hverandre er nok ikke noe som blir aktuelt. Jeg merker veldig fort personlighet på disse små døve og blinde skapningene på bare rundt 100 gram. Bare timer gamle ser jeg hvem som blir koseklumpen (legger seg ofte fremst mellom forlabbene), de sosiale ( som oftest på midten) og de late matglade ( bakerste der melken kommer best første døgnet). Men det er ofte de fremste som får matro og øker mest i vekt første dagene. Bittesmå knatrelyder høres også på dem bare timer gamle. Da kan jeg sitte ringside ved kassa, å bare kose meg og betrakte harmonien. Jeg venter spent!

Vera


Om to dager har Marina termin....
2015-12-12 12:04

Hei. 

Jeg sitter nå i remote modus og oppdaterer. Marina er i trygge hender hos Tove og hun stortrives i "barndomshjemmet" sitt. Der var hun første tre mnd i livet sitt. Gjensyn med de andre kattene er vel heller så som så, så hun får eget rom og fred og ro. Men menneskene i familien er det tydelig hun husker. Hun ble spesielt begeistret for å se Tove igjen. Det var en stor gjensynsglede og rørende å se  

Hun er ganske stor nå og vektøkningen er merkbar. Jeg venter spent på oppdateringer og viderebringer her på bloggen. Det blir spennende!

Vennlig hilsen Vera


Hvor mange er det egentlig?
2015-11-28 17:01

Hei. 

Nå har jeg faktisk sittet og googlet på ultralydapparat, og på eBay flommer det over av slike små hendige kolber som er kompatible mot smarttelefoner, og sammen med en app fungerer det profesjonelt. Problemet er vel heller kompetansen min samt det er bare ønsketenkning og et bevis på at jeg nå virkelig er usikker på hvor mange kattunger som ventes i desember. Marina er ei lang og stor frøken og sist gang med fem store kattunger innabords, var hun bare litt rund over magen og hadde ingen utfordringer med å klare hverken det ene eller det andre. Nå er hun knapt 7 uker drektig og vagger allerede. Jeg legger også merke til at hun nå strever med å bruke baklabben for å klø seg bak øret. Over 1 kg vektøkning også. Jeg foretrekker mellomstore kull og synes 5 stk er akkurat passe for kattemor. Så får tiden vise.....

Ellers er nå Sirpa parret enda en gang. Hun er i den andre planlagte kombinasjonen. Da blir det evt fødsel rundt 20. jan. Jeg har en følelse av at det ble innertier denne gangen (var øyevitne), og enda mer venting på resultater. Men det er spennende og jeg gleder meg til å vite sikkert om det kommer småttiser på nyåret også. 

Denne videoen viser at Marina kan mer enn å bære frem kattunger. Hun elsker maltsnacks!

 


Ting tar ikke tid...
2015-11-22 14:04

Hei. 

Jeg pleier vanligvis å stunde veldig mot fødsel når mine jentepuser er drektige;

Hvor mange?,

Kjønn?,

Farge?

Og nye kombinasjoner er alltid fylt med forventning om nedarvede egenskaper. Nå ser jeg forskrekket på kalenderen og registrerer at hun allerede er inne i sin sjette uke i drektigheten. Jeg setter henne på vekta, og hun har lagt på seg 800 gram! Én ting er sikkert, og det er at det er mer en bare én kattunge. 

Hun har også godt synlig mage, og snart kan jeg begynne å sjekke om jeg kjenner liv. Små boblende spark mot håndflaten. Denne forventningen er ikke så lett å forklare for andre utenom oss kattenerder, og jeg lar klokelig min entusiasme ikke prege tema i sosiale sammenhenger der ellers "normale" individer samles.

Neste uke skal fødekassa hentes frem, og det er alltid så kjekt å se hvor begeistret vordende kattemødre blir over det gjensynet. Skulle nesten tro at de hadde en bevissthet over alt utstyret som er et must når disse rasekattene går i fødsel. De blir så utrolig kontaktsøkende og krever oppmerksomhet og støtte. Noe som bare forsterker min tro på ekte hengivenhet mot menneskene i familien. Så får de bare være litt egenrådige til tider. Det er jo tross alt  katter bakom alt fernisset.

Vennlig hilsen Vera 

 


Vi venter kattunger!
2015-11-03 21:48

Ja - da er det endelig treff midt i sikringsboksen. 

Den som jeg minst trodde Manjue skulle klare å traktere, nemlig Marina, er nå drektig. Denne gangen lot jeg dem være sammen uten å observere så mye. Jeg hadde trygt gitt opp hele gutten og med fare for fødsel midt i ferien, tenkte jeg dette ikke kom til å bli aktuelt. Det var mest for å roe ned Marina at jeg satte dem sammen. Det eneste jeg la merke til var en helt vennskapelig tone uten at Manjue brydde seg nevneverdig. Han satt stort sett og stelte pels når jeg dukket opp. At dette var "aftersex grooming" var ikke i mine tanker. Nå har luringen fått til innetier og jeg sitter her med ei drektig jente denne ene gangen jeg håpte det ikke skulle bli resultat. Så jeg må nå holde en god tone med Tove hos Kjernekrokens og pent be om stand in som oppdretter. Det blir i så fall noe hun har gjort før. Det er en merkelig inflasjon blant kattene mine når hun passer dem. I fjor leverte jeg 1stk og dro hjem med 6stk. Heldigvis er Marina en fremragende avlsjente og superflink kattemor som har født enkelt. 

Jeg gleder meg og er kjempespent på denne kombinasjonen. Nå som det er avklart at han også bærer blått, er forventet utfall blå og brune mitted. 

Vennlig hilsen Vera


2015-10-06 13:13 | 0 kommentarer

Det har vært et tomrom i høst på kattefronten. Når man planlegger kattunger er det logistikk. Livet ellers går jo sin gang og familie og andre forpliktelser fører til en almanakk med prøyserdisiplin. Denne forskyvningen får nå konsekvenser og dersom Manjue begynner å treffe innertier nå fremover er jeg redd Tove får dusinet fullt for å redde min ferie til vinteren. Det er ikke helt enkelt alltid med alle planer som skal klaffe. Men vi hjelper hverandre og rydder plass til pensjonat med kattemor og unger.

Når det er sagt så ligger det nå en fornøyd kattemor hos Tove der Manjue traff blink og fire små vidunder har sett dagens lys. Så langt er Tove veldig fornøyd og han har bidratt med både gutter og jenter i brunt og blått. Han er altså bærer av blått  

Så det betyr at jeg i det minste kan bidre med noe positivt her på siden og interesserte kan kontakte Tove her.

Bilder av søte små.
Veldig fine i typen,
og alle har symmetriske bliss og tegninger ellers.

IMG_0783

Vennlig hilsen
Vera

 


Nye parringer på gang...
2015-08-24 20:47

Hei. 

Nå er det på'n igjen. Jeg observerer og reflekterer. Godgutten vår er ivrig og står på. Jentene også. Teknikken begynner å komme seg nå. Han lever gode dager og utskeielsene er mange. Det som er det positive med ham er at han ellers som fertil er en fantastisk katt å ha i oppdrettet. Han er ikke stresset eller "bortreist" i hodet pga damer. Han koser og spiser og slapper av og null stress i hverdagen. Så litt seint kjønnsmoden får vi bare takle synes jeg.

"Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves". Jeg tror han kommer til å gi mye fint avkom etter seg.  

Jeg følger med på endringer på jentene og oppdaterer så fort jeg tror de er drektige. Jeg gleder meg til småpuser og resultater på nye kombinasjoner. 

Mvh Vera


2015-07-12 15:07 | 0 kommentarer

Planer er hva det er - planer.  Det er vel bare vår store Skaper som kan kalle sine planer for hensikt i forvissning om at ting blir gjennomført  til sin tid.

Akkurat nå blir mine planer litt forpurret av en purung ett år gammel hanne som siden han var 5 mnd har "lekt doktor" med hunnene. Men nå når leken blir alvor mangler siste stykket bokstavelig talt. Han biter altfor langt opp på hodet og rekker ikke dit han skal i andre enden. Noe mer detaljert beskrivelse gir jeg ikke annet enn at det kan lyde heller tvilsomt for utenforstående når jeg og Tove (vi sameier hannene) på telefonen snakker om stilling og evt forslag til løsninger. Og forslagene de har vært kreative. Nå sist drog Tove hjem med en veterinærkrage og vi snakker ikke om bruk på syk katt under behandling...

Så da er det bare å være tålmodig. Naturen går nok sin gang. Enn så lenge koser pusene seg med å sitte og sniffe ut i luften og nyte sommeren. Nonstop ligger trygt inne i gangen selv om døra står vid åpen ut. Utelivet hans som kastrat er basert på tillit og han holder seg rundt huset. Nå som han kan gjøre dette, er det plutselig ikke så viktig å være ute. For nå får han jo lov til det....!

Jeg gleder meg til små kattunger i huset igjen og disse kombinasjonene blir spennende. Er jo helt ragdollnerd og små detaljer som  betyr lite for en kosekattkjøper blir for meg interessant. Teinten på øyefarge, hvordan bæres hvitflekk, høyde på panne, øreplassering m.m. 

Men det viktigste både for meg og ny eier; helse og temperament. 

Så til dere som står på venteliste - jeg har ikke glemt dere!

Mvh Vera


«  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash