2016-02-13 17:21 | 0 kommentarer

Hei!

Nå er det siste tredjedel som skal unnagjøres. Mange kattunger forlater dessverre mor og kullsøsken ved 8 uker, og man tenker at de er modne for dette, men det er nå den viktigste tiden kommer!.

De neste fire ukene fra nå og frem til 12 uker, skal det skje en naturlig frigjøringsprosess. Kattungene skal oppleve å bli tuktet av kattemor, avvist når de vil die for ofte, slåssing med søsken og en stadig mer utforskertrang som skal lede dem til selvstendighet. Både kattemor og kattunger vil fra nå av leve mer på egne premisser. Marina legger seg stadig oftere for seg selv nå, og de små er mer opptatt av lek og å spise mat fra skåla. Jeg har enda ikke opplevd den store leteaksjonen fra kattemor når sistemann er hentet, nettopp fordi disse siste ukene har gjort denne prosessen mer skånsom og naturlig.

Så NRRs krav om minst 12 uker ved levering er basert på nøye forskning innenfor etologi (dyrenes adferd), og til det beste for både meg, som oppdretter, men ikke minst - det nye hjemmet som får en pus uten adferdsproblemer.

I dag har ene jenta knekt koden, og funnet ut hvordan hun hopper over grinden fra kattebingen. Fra nå av er det ingenting som stopper dem, aller minst mine oppdragende ord og handlinger. Som smårollinger flest, er verden et spennende sted og alt skal smakes og luktes på.

Å fyre opp i peisen med døra på gløtt for optimal trekk, er nå ikke aktuelt uten å passe på ivrige snuter som gjerne kunne brent av noen værhår for å dekke sin nysgjerrighet. Støvsuger skal lekes med og føtter med ullsokker er DIGG. "Shakti" spikermatta er på plass på matmors dyrebare Howardstol, og selvfølgelig aner de spenningen rundt denne fredede stolen og blir dratt mot den som en magnet.

Å være oppdretter med nye møbler i hus er bare stress. De voksne kattene her kjenner reglene, men disse så luringene gir ikke opp sabotasjeplanene. Og de øser opp hverandre i en evig runddans med lek og moro.

Som dere sikkert skjønner, så har jeg det egentlig veldig gøy!

Nye bilder

ALBUM

 


2016-02-07 14:30 | 0 kommentarer

Hei!

Endelig nye bilder.

De er nå en bøllete gjeng.Ufine leketriks ender ofte med høylydte skrik, og kattegrinden ser ut som en krigssone om kvelden etter lek og annet fanteri. Daglig støvsuging har ført til en uredd gjeng som skal jakte på munnstykket og jeg rydder i slalom mellom ivrige poter som ser seg ut etter neste bytte.

Men de faller sammen som filledukker når de blir løftet, og minner meg på at de er ragdoll tross alt. Jeg legger ut vekter her og bildene i eget album. De vokser fint. og legger jevnt på seg i sin egen kurve.

Kathinka 824 gram
Karlsson 949 gram
Kaizer 945 gram
Kornelis 904 gram
Kim 915 gram
Karneades 1045 gram

En herlig gjeng!
ALBUM 

Vera


2016-01-30 17:48 | 0 kommentarer

Hei. 

En aktiv gjeng vokser og begynner nå på en viktig sosialiseringsperiode. Kattemor er allerede begynt med å sette dem på plass, og det er nødvendig. I dag har vi vært på første bilturen, og vi besøkte en familie med mange barn. Der fikk de kjørt seg med aktiviteter og høylydt begeistring, løfting og masse lek. Kattemor gikk bare og la seg på golvet (hun hadde aldri vært der før), og betraktet det hele med stoisk ro. For ei trygg jente! Hun imponerer stadig med denne tryggheten i ukjente omgivelser. Ingen lav haleføring, eller kryping langs veggene. Her er nye bilder av gjengen:

Kim
732 gram

Kim

Blå Jente (har ikke fått navn enda)
663 gram

Blå jente

Kaizer
775 gram

Kaizer

Kornelis
748 gram

Kornelis

Karlsson
787 gram

Karlsson

Karneades
832 gram

Karneades

Vennlig hilsen Vera


2016-01-30 17:37 | 0 kommentarer

Alt står bra til, og kattemor steller de små som allerede er blitt en høylydt gjeng. Kampen for til tilværelsen har begynt og 7 stk betyr litt trangt om plassen. Men de finner ut av det og legger fint på seg. Alle blir bi-colour, og det blir spennende å se fargefordelingen; brunt eller blått. Det er fem gutter og to jenter. Jeg har mye gutter om dagen, og det blir spennende å følge med på utviklingen. 

image

Vennlig hilsen Vera


2016-01-28 22:43 | 0 kommentarer

Nytt kull ble født natt til torsdag. Hele 7 store og fine ragdoll. Mer infor og bilder kommer på lørdag. Det var 5 gutter og 2 jenter. 


2016-01-23 07:34 | 0 kommentarer

En uke går fort......

Tenk, nå er vi kommet snart halvveis i første fase av livet i barndomshjemmet. Tydelige advarsler blir gitt til besøkende som gjerne skritter oppi kattegården. "Er dere redd for klær og tråder som blir dratt ut, bør dere ikke gå oppi til dem". Men mine advarsler blir bare møtt med et; "Nååååå....., men de er jo så skjønne!". Joda.....det også. Men skarpe klør og tenner som klør, blir med nesten euforisk iver prøvd på diverse myke overflater og tær er favoritten. Dongeribukser er minst like bra som sisal kloretre, og derav advarsel om et plutselig forfall av benklær.

Fast føde er nå etablert og de spiser iherdig. Det som kommer inn, skal også ut. Og jeg betrakter stolt en ryddig gjeng som legger igjen fine kabler akkurat der de skal være! - i dokassa! Det tok bare 3-4 dager så var det innført. Dette er en meget smart gjeng, og jeg tror kattemor synes det er veldig greit å slippe å ta den delen av jobben lenger. Kattemødre vasker dem, og spiser all avføring de første tre-fire ukene. Men så fort det er andre godsaker enn morsmelk som ligger der og blir fordøyd, skjønner jeg godt at hun vegrer seg nå. 

De endrer utseende nesten time for time. Men nå ser jeg tydelig hvem som er hvem, og for utenforstående er sikkert dette vanskelig å forstå, men de er veldig forskjellige og alle er bedårende vakre!

Nye familier er nå klarlagt og forslag til navn tikker inn. Jeg gleder meg over at de skal til slike flotte hjem, og det er bare en ære å få denne tilliten fra dere det gjelder. Jeg viser nå et foreløpig gruppebilde av et mikro-øyeblikk der alle satt pent på plass. Jeg sletta et dusin bilder før dette blinkskuddet. Objekt i bevegelse er vel nok å nevne på hvorfor jeg gjorde det. Jeg skal ta individuelle bilder litt senere i dag. De er avbildet fra venstre til høyre i fortløpende rekkefølge; #1, 5, 4, 2, 3 og 6

image

 

Så var det Sirpa mor. Hun er nå på dag 61, og jeg er i beredskap for fødsel. Dette er første kullet hennes og jeg er spent. Hun har allerede begynt med små subtile tegn på at noe er i anmarsj, men disse hunnene er det ikke godt å bli klok på og rekkefølgen på tegn og signaler er noen ganger i bakvendtland. Det som er sikkert er at kattungene kommer til slutt!

Så da kan det være nye spennende oppdateringer om noen få dager på neste kull.

Men flere bilder og video kommer som nevnt senere i ettermiddag - jeg lover!

ALBUM

Vera

 

 

 


2016-01-16 15:06 | 0 kommentarer

Hei.

Seks stk spente små har nå fått egen kattungegård og de forserer kanten over kassa med erfaren eleganse etter en hel uke med praktisering. Jeg måtte legge et mykt teppe på golvet under kanten, for det endte med knall og fall, noe som de ikke lot seg skremme av. Nå begynner kattermors tålmodighet å bli testet en tid fremover. Kløende gommer der melketenner bryter frem, blir nå lindret ved å bruke kattemors ører som tyggeringer. Halen hennes er et yndet mål for jaktlek, og kampen i melkebaren ender ofte i slåssing nå som plassen begynner å bli knapp. Jeg koser meg med andre ord over denne fantastiske underholdningen.. Spesielt gromt er det nå jeg skritter oppi og setter meg ned på golvet. Da blir jeg verdens største lekestativ og de klatrer ivrig oppover mot nye høyder.

#1
#5

#2
#2

#3
#3

#4
#4

#5
#1

#6
#6

Vennlig hilsen Vera


2016-01-09 12:45 | 0 kommentarer

Da er tiden kommet til individuelle bilder av de små. Som jeg har nevnt uttallige ganger før, så er dette nesten komplett umulig om jeg skal bli fornøyd. Den lukkertid og brennvidde finnes nesten ikke som kan ta gode bilder i fokus med dagslys. Disse små røverne er nemlig lynraske i bevegelsen.

Her kommer de fortløpende i samme rekkefølge som de ble født:

#1
Blå mitted jente
Fødselsvekt:116 gram
Tre uker: 377 gram.
#1

 #2
Brun mitted gutt
Fødselsvekt: 124 gram
Tre uker: 408 gram
#2

#3
Brun mitted gutt
Fødselsvekt: 115 gram
Tre uker: 456 gram
#3


#4
Brun mitted gutt
Fødselsvekt: 112 gram
Tre uker: 416 gram
#4

#5
Brun mitted jente
Fødselsvekt: 96 gram
Tre uker: 443 gram
(Girlpower!)
#5

#6
Brun mitted gutt
Fødselsvekt: 104 gram
Tre uker: 409 gram
#6

 Jeg er veldig fornøyd med vektene på dem og de er veldig aktive nå.
Det er bare et tidsspørsmål til når førstemann klatrer over kanten:
Klatrer snart over kanten.

Vennlig hilsen Vera


2016-01-01 19:09 | 0 kommentarer

Hei.

Her kommer en liten oppdatering. To uker gamle og det merkes at de utvikler seg fort. Alle er ganske like i str selv om jeg allerede ser typen til hver enkelt. 

Legg merke til den lille frekkasen som stjeler en patte mot slutten av filmsnutten.

 


2015-12-24 01:56 | 1 kommentarer

Kattemor gjør en formidabel jobb, og jeg sitter stort sett og bare observerer. Allerede nå skimter jeg personligheter der både den matglade, sosiale, høylydte og bølla trer frem.

De ligger med mager som spente trommeskinn, struttende av melk og livet dreier seg stort sett om inntak av føde og å sove. Det som kommer ut i andre enden tar kattemor seg av, og danker ut både Pampers og Libero i effektiv kapasitet. Jeg ser nesten fra time til time at de vokser, og allerede nå snur de hodet mot meg som de kjenner mitt nærvær selv om de enda er både blinde og døve. Det lover godt for deres sosiale temperament. Det er nok ikke lenge før de flyger pipende mot kanten av kassa i håp om å bli løftet opp av menneskehender. 

Ellers er det nå ei rund og god Sirpa som skal bli kattemor til det andre kullet mitt. Hun er nå snart fem uker drektig, og allerede med merkbart bukomfang. Så jeg tenker det blir et nytt kull med rundt 4-5 stk. Dette blir babyboom, men siste årene har vært preget av lite kull og store investeringer i import av vakre avlskatter. Jeg har på mange måter hatt et generasjonsskifte. Avlsarbeidet mitt er slik at jeg sjelden foretar to kombinasjoner som er like. Da må det i så fall være elstremt bra avkom. Dette fordi jeg hele tiden planlegger mot forbedringer og det tar ofte mange generasjoner og egentlig aldri helt i mål. Nå snakker jeg om disse bittesmå detaljene som bare spesielt interesserte er opptatt av. Men det er jo det som gjør denne hobbyen så spennende, å jobbe for rasens beste og å stadig få til det man håper på. 

Om mine planer videre lykkes, vil min første hannkatt og nå kastrert pensjonist, bli oldefar i løpet av 2016.

Jeg ønsker alle fine dager nå fremover, både til dere som har fri og dere som jobber.

Vennlig hilsen Vera


«  01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash