2016-03-19 21:04 | 0 kommentarer

Hei.

En viktig del av å drive oppdrett er at våre katter skal ha et godt liv. De fleste som har hatt en fertil hannkatt i hus, veit at det er ingen dans på roser. Mange av dem lever under stort stress som fertil og de tenker bare på damer hele døgnet. Dette kan føre til at de blir tynne og litt slitne. I lengden tenker jeg at dette ikke er optimalt for et godt katteliv. Derfor har jeg bestemt at mine hannkatter ikke skal gå lenge fertile. Det betyr at de enten blir varig kastrert, eller at de får en chip slik at de blir midlertidige kastrater i ca ett år. Det betyr også at jeg tidvis må omplassere noen av mine avlskatter i nye hjem. Det er et enkelt regnestykke at jeg ikke kan beholde alle når de er ferdige med avlsdelen. 

Denne flotte gutten er far til de siste tre kullene mine og jeg sameier ham med Tove som har oppdrettet Kjernekrokens. Han er importert fra Nederland og kommer fra linjer vi virkelig har vært fornøyde med. Men vi har valgt å ta ham ut av avlsprogrammet vårt fordi han har vært noe klønete med å få til parring. Når det er sagt, så kan dette virke noe ironisk når man tenker på at jeg har tre kull etter ham akkurat denne våren, men antall ganger han har parret uten å få det til gjør den statistikken til skamme.

Nå har han gått fertil i ett helt år og vi har nå kastret ham slik at han kan få være en ordentlig god kosekatt. I sin fertile periode, har han likevel vært veldig sosial og kosete mot mennesker. Nå som kastrat er han verdens skjønneste gutt. Og jeg merker det på avkom, at han har preget dem veldig med dette flotte temperamentet. På utstillinger har han hatt flotte resultater og vunnet i konkurranse mot andre supre ragdoll. Med tanke på oppdrettet han kommer fra og stamtavlen hans, er denne gutten plukket på øverste hylle og en "top notch" blant ragdoll.

Vi søker nå et varig hjem der han kan få leve som den prinsen han er. Han er godt vant med barn og andre katter. Vi forbeholder oss likevel retten til å velge nytt hjem der førstemann til mølla ikke gjelder.

Han er enda en ung herremann, ikke fylt to år engang. Med andre ord en ungkatt. Han vil derfor fremdeles vokse og utvikle seg. Han er også lett å ha i hus og har ikke lagt til seg noen sære vaner.

Ny familie må ha vurdert alle faktorer, både at de nå får et familiemedlem for 10-15 år frem i tid og at allergi ikke er en risiko. Han selges ferdig kastrert med stamtavle og er vaksinert. Veterinærforsikring skal han fortsette å ha av nye eiere. Jeg omplasserer ham også med en klausul om full returrett og heving av kjøp den første perioden slik at både jeg og ny familie er trygge på at han er kommet til riktig hjem.

For nærmere info og pris, kan det tas kontakt via skjemaet her på siden, eller å ringe meg - 40840940.

Forespørsel på bare pris besvares ikke.

Som bildene viser, er dette et prakteksemplar av en ragdoll og han har en utrolig myk personlighet.

image

 

Vh Vera


2016-03-19 20:33 | 0 kommentarer

Hei.

Her kommer nye oppdateringer. Jeg nevner i flertall, fordi det nå begynner å bli en aktiv gjeng i M-kullet på fire gutter som snart fyller tre uker. De får eget innlegg her på bloggen.

Nå er det full fart på L-kullet i kattungegården. De har enda ikke skjønt at det går an å klatre over gjerdet. Det er vel bare et tidsspørsmål før det skjer. De har gjort gården til et eget lekeland, og løper i sirkel rett opp klatrestativet og seilflyger ut fra første avsats. Så bærer det opp igjen...

Ellers er en pappeske populær, og den bærer nå preg av skarpe melktenner som har gjennomhullet alt av kanter. En bordtennisball flyger også takknemlig avgårde og blir parert av poter med skarp presisjon. Jeg mistenker endel forball-talenter i denne flokken. De har alle et veldig personlig utseende og jeg er fascinert av hvor individuelle de er. De er alle veldig rasetypiske, men samtidig er de så veldige forskjellige i typen. Foreldrene er ganske like, så her må det ligge spennende stamtavler bakover. Og jeg liker det jeg ser på dem alle. En flott gjeng!

Jeg legger nå ut typiske bilder med lyseblått på guttene og rosa på jentene. Så bare dropper vi i disse meningene om sterotypiske tradisjoner. I katteverdenen er nok likestilling en saga blott. Der tar mor alt av hjemmearbeid og far bare sørger for et bidrag til formeringen, og ellers driver han dank.

De har alle fine vekter selv om jeg nå merker at gutta drar fra litt. Det ser også ut til at de er fint tegnet med fine hvite bein og balansen mellom hvitt og farger er akkurat passe. Litt ymse på blisset, men det er bare sjarmerende og personlig. Alle er nå å betrakte som tinget.

ALBUM 

 


2016-03-13 19:57 | 0 kommentarer

Hei. 

Det har vært noe hektiske dager med mange tallerkener i sving samtidig. Eldste kullet skal flytte ut samtidig som viktige avgjørelser skal taes med neste kull, og å bestemme nye familier til disse skjønne røverne. 

Nå er det sendt ut kjøpekontrakter på alle 7 og jeg regner med at de får status som tinget i løpet av uka. Dette er den viktigste fasen for min del, å velge nye familier. Når det er gjort, så kan jeg senke skuldrene og kose meg i jobben med å fortsette og gi dem en optimal start på livet. Målet er å sende fra meg sosialiserte og trygge kattunger. Jeg har ikke fått tatt så gode bilder enda. Men litt gruppebilder og enkelte som villig poserte. Selv om det var unntaksvis.... Jeg må bare si at denne gjengen også er en trivelig gjeng. De er som eselet i  Shrek og hopper ivrig i konkurranse når de skriker; "Velg meg! Velg meeeeg!", i kor når jeg nærmer meg kattegrinden. Også denne gjengen synes mennesker er verdens beste klatrestativ og hensyn til klær tas ikke. Små skarpe klør finner feste i både dongeri og silke. Så her er advarsler et must når andre besøkende entrer kattegården. Jeg har riktignok gått på en smell fra tidligere kull med erstatningsutbetalinger med tresifret beløp på dyre duppeditter, men klær blir på eget ansvar.😜

Her kommer litt bilder  

ALBUM


2016-03-13 19:54 | 0 kommentarer

Hei. 

Nå har de fleste flyttet og tilbakemeldinger så langt er trygge og sosiale ragdoll som tilpasser seg fort. Det er så fint å høre at forventninger blir oppfylt. Jeg ønsker alle familier med nytt medlem alt godt og mye kos i årene fremover med disse vidunderlge skapningene!

Vh Vera


Siste oppdatering på K-kullet...
2016-03-03 19:33

Hei. 

ENDELIG!

Nå kommer oppdatering. Jeg veit det er flere som har ventet. Den største jobben er egentlig å ta bildene, og det har skortet på muligheter for dette siste uken. Disse lynkjappe små krever max med lys for at jeg skal rekke å fokusere. "Slettet"-mappen er enorm!

Nå er liv i leiren. Arbeidsdagen til disse er nå knallhard, og de driver rundt og pønsker ut fantestreker hele tiden. Så nå skal de ut og få brynet seg på nye familier, husregler og kos! Det er utrolig morsomt å ha dem i hus, og de er ekstremt sosiale og fotfølger oss overalt. Om de leker med hverandre, springer de mot oss i samme øyeblikk som de hører at vi kommer. Far i huset, som forøvrig er en ivrig ørretfisker, pleier å ha sin lekestund med dem hver kveld. Da lages det papirleke i hyssing og han koser seg storlig med å få de små bitevillige på kroken. "Dette er morsommere enn ørretfiske", sa han her om kvelden. Når det blir nedgradert i forhold til å leke med kattunger, sier det mye om kosen med å ha slike i hus.

De er individualister og jeg er veldig fornøyd med hver enkelt. Jeg ser mye kattemor i dem. De er allerede blitt litt ragdoll i kroppen (slapper av når de blir løftet) og pelsen er silkeaktig. Jeg liker uttrykket og typen. Alt i alt en vellykket kombinasjon. De har fine vekter og guttene ligger på 1500-1650 gram. Minste blå jenta veier rundt 1250 gram. Slett ikke verst.

På tirsdag skal vi dra til veterinær for helsesjekk og vaksiner. Så blir det å ordne med det de skal ha med og lage ferdig ryggsekken til de skal møte nye familier. Blir litt rart og jeg kommer til å savne dem. Slik er det bare.

Jeg har lagt ut både gruppebilder og av hver enkelt. Kanskje det kan blir en morsom konkurranse for nye familier, å finne "sin" katt på gruppebildene.

Vh Vera

ALBUM

Ikke mye plass nå...

image


L-kullet født 28. jan (5 uker)
2016-03-03 19:09

Hei. 

Nå er det på tide å presentere skikkelig hver enkelt av kullet på 7 stk som nå er 5 uker gamle. Det er en veldig sosial gjeng og jeg merker tydelig hvor mye de slekter på foreldre. Med andre ord, en herlig gjeng ragdoll kattunger. Her er bilder:

#1

(interesse vist)

#1

#2

(reservert)

#2

#3

(reservert)

#3

#4

(under evaluering)

#4

#5

(reservert)

#5

#6

(reservert)

#6

#7

(interesse vist)

#7

Det er en flott gjeng og nå er de allerede på oppdagerferd  Det mest spennende er når vi setter oss ned i kattegrinden slik at de kan klatre og få kos på samme tid:)

Vennlig  hilsen Vera

 

 

 


Neste oppdatering...
2016-02-21 16:42

Hei.

Jeg blir sittende i kattefødsel med siste kullet nå til helgen og det er usikkert om jeg rekker å oppdatere på kullene neste uke.

Vera


2016-02-21 16:28 | 0 kommentarer

Hei.

Jeg har bestemt meg for å vente litt til med å bestemme nye familier til hver enkelt. Det skjer så mye nå de neste to ukene, så jeg vil evaluere dem og bli kjent med personligheten og se an "looken".

De har nå blitt flyttet ut på stuen og er allerede ute på oppdagelsesferd. Det er en høylydt gjeng, og de er allerede veldig sosiale og viser tydelige ragdolletendenser. Bare se på denne jenta som kan å slappe av når hun sover...

image

 Vera


2016-02-21 16:07 | 0 kommentarer

Hei.

Nå har jeg inngått et kompromiss med røverne. De blir stadig mer utspekulert i sine fanterier, og de skjønner veldig godt når de har nådd streken. Et lite kremt fra matmor og de piler avgårde for å komme seg i sikkerhet før jeg får tak i dem. De grottelignende forholdene under spiserbordet mellom alle bordbeina og tverrplankene, er akkurat den sikkerheten de trenger når de skjønner at jeg ikke legger meg langflat for å rekke frem til dem. De fyker avgårde og det siste jeg ser idet de kommer seg i sikkerhet, er små froskelignende bakbein som fortvilet prøver å få veigrep på blank parkett for å klare siste biten i sikkerhet utenfor matmors rekkevidde.

Så nå er friheten begrenset og de er blitt stasjonert på ene soverommet der jeg har laget reneste ballbingen. Disse siste ukene der jeg blir sittende med 3! kull i overlapping, blir preget av logistikk. Så fra nå av blir det friminutter som teller, og de sitter spent ved døren klar til å storme ut når de skjønner at tiden er kommet. 

Vi hadde besøk av en barnefamilie på fredag og de bestod med glans. Ivrige barnehender løftet dem opp og de hang som filler i armkroker og over skuldrer. Det er som de foretrekker litt mindre lekekamerater og jeg la merke til at de virkelig likte leken med disse tobeinte.

Selvfølgelig bør mindreårige bare omås kattungene under oppsyn, og barnet bør være gammelt nok til å forstå hvordan pus skal håndteres.

De legger fint på seg og spiser nå tørrfôr i mengder.

Så da er bildene kommet. Ikke optimale lysforhold men...

ALBUM

 


2016-02-13 18:08 | 0 kommentarer

Hei!

Her kommer en liten snutt av babyene som allerede er blitt veldig sosiale! De ble født 28. januar.

 


«  01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash