2016-06-16 15:37 | 0 kommentarer

Hei. 

Oppdatert:

Lavrans har kommet til nytt hjem og stortrives der!

Det er veldig trivelig å få tilbakemeldinger på kattunger i nye hjem som storkoser seg og trives! Det kommer nesten daglige bekreftelser som gjør at jeg føler at jeg har satset på gode linjer for å avle frem typiske ragdoll.

Når dette er sagt, så er det nå en skjønn gutt på bare 8 mnd som sårt trenger et nytt hjem. Endret livssituasjon har ført til at han blir for mye alene. Denne gutten har samme far som mine siste kull og på morssiden er det selveste patriarken her i huset "Nonstop" som er bestefar. Med andre ord er dette samme ulla som mine egne kattunger. Han er fra oppdrettet hos Tove som jeg samarbeider tett med. 

"Lavrans" er en brunmasket bicolor gutt.

Han er kastrert og chipet. Han er særdeles sosial og dilter med matmor. Som den ragdoll han er, svarer han gjerne om noen vil prate litt med ham. Han er vant til å bli med på hytta og slår seg fort til ro i nye omgivelser. I bilen ligger han gjerne på fanget med forsvarlig sele på.

Om noen kan tilby Lavrans et godt og stabilt hjem med mye kos er prisen underordnet og noe man helt sikkert kan bli enige om. Det viktigste er et godt og kjærlig hjem! Ta gjerne kontakt med meg, så skal jeg fomidle kontakt til Tove som er oppdretter av ham, der får dere mer info.

Evt direkte: Kjernekrokens

image      

image

Vh Vera


2016-05-14 19:13 | 1 kommentarer

Hei.

Store fine gutter er nå snart klar for å reise ut til nye familier.
De er nå på høyde med enhver situasjon og det meste er helt ok. På fredag var de til veteribær for å få sin første vaksine. Det ble allerede nå fordi neste uke er full av røde dager.

Veterinæren og hans assistenter stod også denne gangen klar til en time med et hyggelig oppdrag. Det er sikkert ellers nok av utfordringer i hverdagen med syke dyr. Alle fikk helseattest uten anmerkninger og veterinæren var fornøyd med oppførselen til dem. De er veldig nysgjerrige og det meste av duppeditter med ledninger ble undersøkt nøye. Det var bare matmor son nervøst fulgte med slik at millionutstyret ikke skulle svikte senere pga mangel på strøm....Tror neppe Agria dekker det!

Bilder av besøket finnes HER
(
hihi...headeren er også av mine katter)

Bilturer har de også blitt med på og det har endt med litt soving og annet tull og tøys i buret. Ikke klaging med andre ord.

Nå nærmer det seg slutten på en periode med tidvis mange kattunger i hus. Mannen min kommenterte her om dagen (som i perioder kan styre sin begeistring over hobbyen min) at: "Nå er det bare 7 katter her i hus, føles litt tomt!"

Jeg måtte se på ham om det var ironi, men han mente det faktisk!

Supermødrene skal nå få seg en lang og god sommer og høst, og jeg takker for innsatsen de har gjort. Kattefar er allerede kastrert og lever nå glade dager som kosegutt i ny familie.

Her kommer nye bilder av røverne som blir 11 uker på mandag. 

MASCOT 1520 gram

DSC_1007

MARLEY 1550 gram

DSC_1001

MADDOX 1475 gram

DSC_0982

MAXIMUS 1620 gram

DSC_0971

Vera


2016-04-28 10:30 | 0 kommentarer

Det er flere objekter som har måttet gå Holmgang med sylskarpe tenner og et ulmende instinkt for å drepe bytte.
Det er nok ikke vaskeekte rovdyr disse objektene har bliit utsatt for, men skadeomfanget er likevel betydelig. Men det som er overraskende er hvor lenge det er spennende å leke med dette. Dyre butikk-leker blir glemt etter bare noen minutter, men denne derimot har vart i flere mnd uten at de har mistet interessen...

image

image

....and just calm down mouses and birds, these guys are not dangerous at all !!! 


2016-04-28 08:59 | 0 kommentarer

Hei.

Det merkes godt at jeg "bare" har igjen fire kattunger. Selv om jeg tilbyr full barnehagedekning, er avdelingen merkbart tommere nå. Det betyr at disse små røverne blir som attpåklatter å regne og sjansen er stor for litt slakk på regimet.

Når det er sagt, så er disse ullnøstene storsjarmører og det er allerede tilgitt at de nettopp lekte på tastaturet på pc`n så den gikk helt i lås med ny sikkerhetskode for innlogging og en ekstra halvtime brukt.

Sirpa som er mor til L-kullet, der alle har flyttet, er nå blitt litt kul rampetante og leker gjerne med disse små. Med to mødre har de nå gode prognoser for å bli grundig bortskjemte. Men de er veldig flinke med pelsstell og graver over etter seg på do. Generelt har enkelte hanner en tendens til å være litt slaskete med å grave over etter seg (jada.....dolokket SKAL ligge nede etter bruk gutter!)

Men disse unge herremennene er drevne gravere og rydder fint opp før de går ut av kassa.

Ellers kan jeg bare nevne at tilbakemeldinger fra kattungene i nye hjem fra L-kullet har vært overveldende positive!

Det er jo dette som er målet mitt, å avle frem gode familiekatter. Så jeg blir ekstra glad over å høre dette.

Jeg har tatt noen snap-shot av guttene.

image

ALBUM

 

 

 


Facebook problemer.
2016-04-19 17:02

Hei.

Jeg fant ut for noen år siden at dersom jeg skulle være oppdatert om hva som skjedde blant ragdoll oppdrettere, så var det helt nødvendig med en facebook profil. Siste årene har jeg derfor profilert oppdrettet mitt der under profilen; "Vera Sine Ragdoll". 

For noen dager siden slettet facebook denne profilen da de mente jeg drev "bedrift". Helt uten forvarsel forsvant alle bilder og annen viktig historikk, også gruppa der dere som har ragdoll fra mitt oppdrett har lagt til mange flotte bilder. Nå er det bare å starte på nytt. Det betyr at jeg har en ny profil med også andre innlegg som ikke er katterelatert (jeg er ikke aktiv egentlig). Så får jeg håpe dette er bra nok for facebook. Jeg har derfor opprettet en ny lukket gruppe der som kalles: "Ragdoll fra Røysliraggen i nye hjem". Dette er en lukket gruppe der jeg må godkjenne forspørsler. Om dere fortsatt vil være med i en slik gruppe, er det bare å sende meg en venneforespørsel:

 https://m.facebook.com/vera.s.lien

Vh Vera


2016-04-19 16:28 | 0 kommentarer

Hei. 

Det er en fin guttegjeng som nå er ferdig med babystadiet. De blir stadig mer kreative i leken og nå er det mye som skal "drepes". De fillerister det meste som kan bites over og favoritten er papirark. Her om dagen sendte jeg ut noen dokumenter med søte små signaturhull i hjørnene etter sylskarpe tenner. Jeg hadde ikke nok blekk til en ny runde, så en liten forklaring på en gul post-it lapp var nødvendig til mottageren. 

De får lov til å hilse på store-søsken hver dag og nå ypper de uten frykt mot tenåringene i 2.etg. Dengår stadig lengre ut på oppdagerferd og snart har inngjerdingen rundt kattegården bare en symbolsk betydning. Her kommer bilder:

Mascot 925 gram

Mascot 'blue eyes'I

Marley 945 gram

Marley

Maddox 940 gram

Maddox

Maximus 1054 gram

Maximus

Flere bilder; ALBUM

 


2016-04-09 21:00 | 0 kommentarer

Her kommer en liten situasjonsrapport fra hverdagen til 11 små røvere.

 

 


M-kullet snart 6 uker...
2016-04-09 20:33

Hei. 

Da er det på tide med en oppdatering av fire flotte gutter som begynner å bli skikkelig store. I dag fikk de møte storesøsken i ordentlig lek og det var morsomt å se at jeg faktisk måtte se nøye på hele bunten for å øyne forskjell. M-kullet er noen ordentlige plugger. Og til tross for fem ukers forskjell, er det ikke mange grammene mellom største i M-kullet og minste i L-kullet. Disse små var tøffere enn toget og freste avgårde i leken. Det blir mye felles lek fremover og det innebærer nok litt opplæring i skitne triks fra de største. Et av dem er å bølle med kattemor. Jeg merket allerede litt forskjellen i attituden overfor kattemor da minstegutta kom tilbake i egen kattegård. Men dette er underholdning på høyt nivå en lørdagskveld. 

Her kommer litt bilder av dem:

Mascot

Mascot Mascot

Marley

Marley Marley

Maddox

Maddox Maddox

Maximus

Maximus Maximus

Vh Vera


2016-04-02 16:19 | 1 kommentarer

Hei.

Denne uka kommer det en videosnutt.

De er nå blitt virkelig store og er veldig aktive. På mange måter minner de om seksårs-klubben i barnehagen som stunder mot skolestart og nye utfordringer. Morgenstunden der jeg setter meg ned med kaffekoppen og bare koser meg med disse syv pelsdottene, er en god start på dagen. De elsker å få klatre overalt når jeg setter meg ned, men samtidig legger de seg godt tilrette om de finner en armkrok. Den herlige mykheten er nå kommet tydelig frem. De har allerede en pels som er superglatt og de henger godt i hendene når de blir løftet. Det er som en påknapp og så fort jeg tar tak, da bare overgir de seg 100% i matmors hender og stoler blindt på at jeg ikke slipper dem. Kattefar er nå blitt en superkul lekekamerat. Han er blitt kastrert og har nå fått lov til å hilse på dem. Kattefar er enda for ung å regne og han er full av energi og minner mest om en kul storebror når de stormer sammen i lek.

I dag var hele bunten ute på kjøretur for å øve på det. Ikke ett knyst kom frem og alle bare la seg godt tilrette når bilen begynte å bevege seg. Enkelte kikket storøyd opp noen ganger, men når sidemannen ikke brydde seg, så ble det heller ikke skummelt.

Denne perioden i kattekullets alder er den jeg personlig setter stor pris på. Nå er alle kneiker unnagjort og både overgang til fast føde og dotrening er på stell. Kattemor har fått litt mer pusterom også nå som ammimgen begynner å avta, og hun legger på seg igjen. Det er fred og harmoni og stort sett ikke så mye å bekymre seg for. Jeg har klokelig satt opp beskyttelse foran døren ut etter at en gutt i forrige kull brak et lite bein i tåa si etter å ha fått poten i klem i dørsprekken. Det er første gang jeg har hatt ulykke her hjemme på mine ragdoll og forhåpentlig den siste.

Det ble noe på høykant med denne videoen, men dere får bare skakke litt på hodet. Batteriet var utladet på kamera og jeg rakk ikke å lade før dagslyset kom på hell. Det har vært noe travelt her fra før påske og utover, så dere får ha meg unnskyldt for litt sviktende oppdatering. Men alt i alt er alt på skinner her. De vokser glimrende og er allerede selvstendige og utvikler seg ellers akkurat som de skal.

 

 

 


2016-03-22 09:32 | 0 kommentarer

Hei. 

Da er første presentasjon klar disse fire skjønne guttene.

Det er med stor fare for "cuteness overload" at jeg legger ut bilder. De er bare helt vidunderlige akkurat nå i babyalder.

De har en vektkurve som slår mange rekorder underveis. Og jeg må nok takke kattemor for særdeles god melk. I en alder av bare tre uker har minste gutten ved fødsel bikket ærverdige halvkiloen og det har jeg ikke opplevd før. De andre ligger like bak og jeg legger merke til at de er veldig interessert i kattemors utpust når hun har spist. Så i dag fikk de tilbud om litt prøvesmaking på RC babycat mousse og det var populært! Jeg har nå tatt enkeltvise bilder av guttene og med rosa bakgrunn, blir de ekstra søte...

#1 "Mascot"

Brunmasket mitted 

#1 Mascot  #1 Mascot

#2 "Marley"

Blåmasket mitted

#2 Marley  #2 Marley

#3 "Maddox"

Blåmasket mitted

#3 Maddox  #4 Maddox

#4 "Maximus"

Brunmasket mitted

#4 Maximus  #4 Maximus

Vh Vera

 


«  01  02  03  04  05  06  07  08  09  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash