Åtte uker...
2017-01-14 23:15

Nå er de ikke små nøster lenger. Lek og lær dagen lang. Mye skal sjekkes og diverse ledninger og duppeditter er ryddet bort. Yndlingsplassen er tv og området rundt med dekoder, ruter og lydanlegget. Trådløst har en noe ironisk klang og endeløse floker er et must å undersøke grundig....

Men vi koser oss med disse røverne i hus og så fort de blir løftet opp, smelter de og bare nyter å bli kost med  

Loke

Loke

Luna

Luna

Nice N Easy

Nice N Easy

Saga

Saga

Emil

Emil

Alle er nå reservert  

Vh Vera

 


Seks uker...
2016-12-29 21:35

Hei

Sove, leke, spise. 

Slik går dagene. 

Nå er de ferdig pottetrente. Det var unngjort på bare to dager. Bruker "voksen" klumpesand til og med. En herlig gjeng er en god oppsummering. 

Jeg legger ved bilder og lar dem tale mer enn tusen ord.

New Arrival aka Loke

Reservert

New Arrival  New Arrival

New Girl in Town aka Luna

reservert

New girl in town  New girl in town

Nice n Easy aka ...

interesse vist

Nice n easy  Nice n easy

Now and Forever aka Saga

reservert

Now and forever  Now and forever  

Noble Reward aka Emil

reservert

Noble reward  Noble reward

Til slutt et lite hverdagsglimt ❤️ Ingen ting å utsette på stressnivået  

New arrival

Vh Vera


Fire uker...
2016-12-18 18:31

Hei.

Her kommer en kjapp oppdatering på video.
Røverbanden er nå i full vigør.
Beklager vertikal filming

 


2016-12-10 13:27 | 1 kommentarer

Hei!

På torsdag bikket de små tre uker. En erfaren kattemamma har alt på stell og pusler rutinemessig med de små. Hun er trygg og sikker i mammarollen og jeg blir bare som en tilskuer å betrakte som forundrer meg over velregisserte instinkter som etter min mening har sitt opphav fra mer en tilfeldigheter fra de opprinnelige tider  

De er kjempenysgjerrige på hva som skjer og forundrede øyne møter meg over kanten på kattungekassa; nesten som jeg kan se undringen deres på hvordan jeg klarte å komme meg dit. Smarte som de er tenker jeg de snart knekker koden og skjønner at det er bare å klatre.......da er resten av verden for deres poter. 

Denne gangen har naturen virkelig slått til og gitt meg hele fire blå unger!

Jeg legger ut bilder av dem som er tatt i dag:

#1 gutt RAG a

 "New Arrival aka ...."

reservert

#1 blå gutt. New Arrival aka ....

#2 jente RAG n

"New Girl in Town aka ...."

reservert

#2 brun jente. New Girl in Town aka ....

#3 gutt RAG a

"Nice n Easy aka ...."

#3 blå gutt. Nice n Easy aka ....

#4 jente RAG a

"Now and Forever aka Saga"

reservert

#4 blå jente. Now and Forever aka ....

#5 gutt RAG a

"Noble Reward aka Emil"

reservert

#5 blå gutt. Noble Reward aka ....

Vera


2016-11-27 18:48 | 0 kommentarer

Hei. 

Dagene går fort. Nå har alle åpnet øynene og atter en gang har Marina unger som er utrolig store. Førstemann er på god vei mot hele 350 gram! Det er tre gutter og to jenter. Så langt ser det ut som to brune gutter, en blå gutt, ei brun jente og ei blå jente. 

De har allerede fått hørsel og ser nysgjerrig mot meg når ansiktet mitt dukker opp. Herlige lubne kattunger!

IMG_4045

IMG_4047

Vera

 


2016-11-17 20:34 | 0 kommentarer

Hei. 

I dag tidlig ble det født fem fine kattunger. Tre gutter og to jenter. Mer info kommer snart. 

Vh Vera


2016-11-11 11:39 | 0 kommentarer

Hei. 

Nå er Marina i sin siste uke av drektigheten. Det er fullt av bevegelser der inne og det blir nok flere små nøster. Men hun er ikke så veldig stor som sist. Marina er ei stor og lang jente, så det kan tenkes hun gjemmer ett par stk ekstra godt. Ellers synes hun nok ikke dagene er drøye. Småfugler utenfor vinduet er topp underholdning, og det er fugler som ikke bryr seg med rovdyrøyne rett innenfor ruten. Nøtter og annet snack er altfor fristende til å bry seg med 20 cm avstand og en glassrute mellom. 

Nå skal bare siste rest av flytting unnagjøres og nedvask av huset vi har solgt. Så skal jeg kose meg med kattunger som skal vokse opp her på bare 60 kvm i leiligheten vi har leid, inntil den vi har kjøpt blir ferdig. Neste år blir det igjen mer plass å boltre seg på i ny leilighet. Å flytte fra 150 kvm slik vi har gjort nå, har vært litt av en prosess. Men den viktigste aha opplevelsen har vel vært hvor mye saker og ting man tar var på som er totalt unødvendige. Ikke affeksjonsverdi engang. 

Jeg gleder meg til dette kullet og håper virkelig på ei jente til. Dette blir Marinas siste kull og hun skal deretter bo hos sin nye familie som hun allerede har bodd hos en god stund nå. Men kullet vokser opp her hos meg. Disse linjene som Marina kommer fra er den gode gamle ragdoll typen. Store og lange med silkemyk pels. Jeg har fått fin øyefarge på dem og veldig bra øreplassering med fin bredde. Hannen utfyller henne fint med mange av de samme kvalitetene og han har det hun kunne hatt mer av, høyde på pannen for å få en bedre profil. Men jeg føler virkelig at også disse colorpointene mine har mye av det jeg ønsker å beholde for videre arbeid med rasen. 

Oppdatering kommer over helga med nyheter:)

Vh Vera


2016-10-23 00:05 | 0 kommentarer

Hei. 

Jeg gleder meg over å annonsere at kattunger ankommer om ca tre uker. 

Dette er en kombinasjon jeg har prøvd en gang før og resultatet ble så bra at jeg gjør den på nytt. Forventet utfall blir blå eller brune colourpoint. Tilbakemeldinger fra forrige kull er på store og flotte ragdoll med sterk øyefarge, silkemyk pels og herlig avslappet i kroppen. Dette er ragdoll av "gamletypen" med fantastiske lengder og de trenger tid på å utvikle seg for å bli ferdige. Mine erfaringer er ofte 4-5 år. Det liker jeg godt! Begge foreldre er store. Kattemor ca 5 kg og kattefar 7,5 kg. 

collage3

2014-02-27 12.02.56

Interesserte kan ta kontakt  her

Vh Vera

 

 


2016-10-22 23:59 | 0 kommentarer

Hei. 

Som jeg nevnte i forrige innlegg trenger jeg nå fôrhjem. Jeg legger ut annonseteksten slik den står på rasekatter.no:

Vakker ragdoll jente søker fôrhjem. Hun er 2 år og blå bicolour. 
Pga flytting til mindre husvære har jeg som oppdretter ikke lenger plass til alle jentene mine. Jeg har derfor besluttet å finne ny familie til denne flotte jenta. 
Hun er en lenge etterlengtet ragdoll i mitt avlsprogram og jeg ser frem til å la henne bære frem et kull. Men det viktigste er å finne ny familie der kun vil trives og bli godt tatt vare på. 

I prinsippet fungerer et fôrhjem slik at kullet vokser opp hos fôrvert. Alle utgifter i forbindelse med parring og kattunger er oppdretters ansvar og utgifter som påløper et ordinært kattehold er fôrverts ansvar. Det vil bli inngått en ryddig skriftlig avtale der begge parter skal være fornøyde. Når vilkårene i avtalen er oppfylt overdras eierskapet av henne vederlagsfritt til fôrvert som får stamtavlen og andre papirer. Hun skal da steriliseres. 

Hun lever som innekatt og skal ikke bo sammen med andre fertile katter. Hun er ei yndig og søt jente. Er veldig glad i kos og er sosial. Her hjemme er hun en fredsmegler og går fint sammen med de alle de andre kattene. 

Jeg søker et hjem som er trygge på at allergi ikke blir et problem. Ved omplasseringer av voksne katter pleier jeg alltid å ha en prøveperiode der man får tid til å bli kjent med hverandre og finne ut om kjemien stemmer. Som oppdretter vil jeg gi full støtte, så erfaring med katter er ikke noe jeg krever. Det viktigste er interessen for å være hennes nye varige familie og oppdra et kull om mine planer lykkes. 

Jeg bor i Lillehammer og derfor bør nytt hjem være i Lillehammer-regionen. Med det mener jeg en radius på ca 3 mil fra Lillehammer by. Ved interesse er det fint å sende mail eller sms som første kontakt.

10612615_1601377670083577_3119426992237129557_n

mms_img12937451231

mms_img2030037471

IMG_20150306_224113

 


2016-10-22 23:13 | 0 kommentarer

Hei. 

En meget innholdsrik sommer og høst er nå ved sin ende. 

Jeg har i lang tid sittet på en viktig beslutning som jeg ikke har offentliggjort bortsett fra personlig å fortelle det til noen av dere. 

Livsløpet dreier seg om faser. Overganger kan av og til være smertelige. Men mitt motto har så lenge jeg kan huske vært å se det positive i forandringer. Nå er barna våre blitt voksne og står på egne bein. Hverdagen er ikke fullt så travel lengre. Men det jeg ikke har delt med alle er min personlige utfordring. I 2003 ble jeg utsatt for en fallulykke. Jeg ramlet ned 1 etg da vi bygde huset vårt. Kort fortalt fikk jeg knusningsskader i ene foten og en kraftig sleng i nakken. Mange år med rehabilitering og en kamp for å klare arbeidet mitt, kulminerte i fjor med en kronisk stoffskiftesykdom som heter Graves syndrom. Man kan vel si at begeret ble fullt. Jeg opplever en stadig kamp i hverdagen med å mestre smerter i nakke/hode og fysiske begrensninger pga foten min. Etter 13 år der mantraet mitt har vært; " Det går over", innser jeg at det gjør det ikke. 

I februar bestemte derfor jeg og min mann oss for å forenkle hverdagen. Vi har nå solgt det store huset vårt og kjøpt leilighet. Det er ikke like enkelt når man trives så godt som vi gjør i huset, men samtidig ser jeg at det stadig faller mer arbeid på min ektemann med vedlikehold og alt ellers som hører med en stor eiendom. 

Da sier det seg selv at jeg må redusere oppdrettet mitt. Dette er ikke like morsomt. Jeg er nå i en prosess med med å velge videre. Jeg kommer ikke til å brenne alle broer og nå midt i flyttingen er slike avgjørelser vanskelige mtp. å holde hodet klart. Hussalget kom brått på da vi ikke trodde det skulle være så enkelt å få solgt i år. Men huset ble solgt dagen etter visning!

Da er jeg glad jeg kan ringe min gode venninne og "oppdretterkollega", Tove, for å få gode råd. Jeg kommer ikke til å ha mulighet for å holde hannkatt lenger. Jeg må også satse mer på fôrhjem. Samarbeidet med Tove fortsetter. Jeg kjenner på at engasjementet mitt fremdeles er stort og jeg er ikke gått lei av å være oppdretter. Men veien blir til mens jeg går. Jeg reduserer nå antall jenter og beholder noen. Gamle gode Nonstop blir med oss. Vi kjøpte leilighet på marknivå pga ham. Han er nå i sitt 8 år og familiens Grand Old Master. 

Det komiske i dette er at jeg venter nytt kull om tre uker. Eget innlegg kommer. 

Jeg setter stor pris på bilder og andre tilbakemeldinger fra de av dere som har kjøpt katt fra meg! Fortsett med det. Jeg er også evig tilgjengelig for å søke råd ang katter fra oppdrettet om dere trenger det.

Så nå får vi se når støvet har lagt seg og den nye hverdagen kommer hvor stort jeg vil drive (N)Røysliraggen i årene som kommer. 

Vh Vera


«  01  02  03  04  05  06  07  08  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash