2013-12-21 19:11 | 1 kommentarer

I dag har gutteklubben skjønt at det går fint an å løpe og de elsker at jeg tar med meg kaffekoppen og setter meg oppi grinden. Da kravler de overalt og det merkes at små nye tenner utforsker alt mykt som kan bites i....au!

De spiser tørrfor så det skvetter i radius rundt skåla. Og jeg undres over fellestrekket de har med sitt kjønn blant såkalte pattedyr (eh - unnskyld generaliseringen). Det må daglig ryddes i guttereiret og omgivelsene minner mest om hvordan det ser ut etter hjemme-alene fester. Men en ting skal de ha, de er allerede renslige og bruker flittig doen med trepellets. Jeg ser at to av dem virkelig hadde gjort seg i avl. Bare de hadde vært jenter!

Ellers har kattungene nå begynt å utvikle den herlige slappheten som kjennetegner ragdoll, nysgjerrige på alt og supersosiale. Jeg ser personligheten komme frem i dem, og dette er gutter som kommer til å elske sin nye familie og å være en del av den. Hunder er heller ikke noe de skvetter av. Når jeg snakker om hund, kan jeg nevne at kattemot sitter på kommando for å få snacks og hun springer logrende (jada, hun er katt) til døra for å hilse når det ringer på.

 

Den førstefødte er en snill gutt som ligner sin bestefar, NonStop.
(N)Røysliraggens Gabriel - RAGa04
LEDIG
(N)Røysliraggens Gabriel RAG a 04

 

Født som nr to og så langt er han veldig lik sin pappa, S*Krickelins Kenobi (Simba).
(N)Røysliraggens Gordon - RAGa04
LEDIG
(N)Røysliraggens Gordon RAG a 04

 

Født som nr tre og så langt en kopi av sin mor, NO*Kjernekrokens Charina (Marina).
(N)Røysliraggens Galileo - RAGn
LEDIG
(N)Røysliraggens Galileo RAG n

 

Født som nr fire og ligner begge foreldre, men mest kattemor. Får en ekstremt god profil.
(N)Røysliraggens Gulliver - RAGn
RESERVERT
(N)Røysliraggens Gulliver RAG n

Sistemann som er bare vakker og har arvet trekk fra aner bakover. Er endel lysere enn de andre brunmaskede.
(N)Røysliraggens Gamaliel - RAGn
RESERVERT
(N)Røysliraggens Gamaliel RAG n

De har alle utviklet en flott blåfarge på øyne, har god beinstamme og er store gutter som allerede ligger på rundt 600 gr.

Når blir det blir mange fridager for de fleste. Her kommer alle barna våre hjem og jeg regner med at de forventer god forpleining. Så jeg gjør en mer omfattende oppdatering på nyåret. Det er likevel ikke noe problem å ta kontakt med meg allerede nå om dere ønsker å vise interesse på dette kullet. Jeg har ikke annonsert dem enda, annet enn her på siden.

MVH Vera


2013-12-19 22:16 | 2 kommentarer

Nå har de små røverne flyttet ut i stua. Overgangen til fast føde går supert og endelig får kattemor brukt litt energi på seg selv. De suger henne tom for alt det lille ekstra hun hadde på sidebeina og hun fremstår nå som en meget slank dame.

De tre brune cp guttene har nå endelig begynt å utvikle seg litt forskjellig og jeg er ikke så avhengig av neglelakken på klørne for å skille dem. De to blå mitted guttene hadde forskjellige uttrykk fra begynnelsen av, så der er det ikke fare for mix.

I dag har de vært på sin første biltur og fikk besøke kolleger på Terjes arbeid. Jeg har mistanke om at effektiviteten på avdelingen gikk ned den halvtimen besøket varte, men tviler på at Telenor går dukken av den grunn.

Ellers er det bare å beklage den labre aktiviteten her på websiden siste 6 mnd til alle interesserte og andre. Noen ganger må man bare prioritere i livet og konsentrere seg om det viktigste. Uansett, det har skjedd mye her på kattefronten og to- og firbeinte koser seg sammen som før.

NonStop har nå flyttet og blitt nordlending. Han bor for tiden hos yngste datteren vår nordpå og storkoser seg. Han får sove i sengen, spiser, leker og det får heller ikke store konsekvenser om han skulle forville seg oppå bordet i stua. Vår kjære pertentlige datter har vist en overraskende overbærenhet når det gjelder ham og katterelatert rot. Vi mistenker at han har fått en stor plass i hjertet hennes.

 Nå er endelig ny laptop på stell og jeg kan få litt skikk på bilder. Nettbrett er enkelt og effektivt, men ikke noe for utålmodige sjeler som helst skal ha reaksjon i samme sekund som det trykkes på knappen. Og når mor først går til det drastiske skrittet med egen pc, blir det til at det skal kompenseres for at hun må ta til takke med en litt daff Citroen C3 som bil nr 2. Dermed blir både far i huset og sønn på 22 år rimelig misunnelige på det nye kjøpet. Hva som står parkert ved siden av mors lille slitne bil derimot, gir ikke far i huset noen som helst sympatierklæringer fra mors side mtp på den nye pc-ferrarien hennes.

Flere bilder av kattungene? De kommer! I morgen! Akkurat nå sliter jeg med windows 8.....ikke lett med endel helt unødvendige forandringer. Hvor er start-knappen?

Mvh Vera


2013-12-02 16:24 | 0 kommentarer

Hei.

Nå er de små røverne bikket to uker og er store, runde og veldig sosiale. Så langt ser det ut til å være to blå mitted og tre brune colourpoint.
At de er gutter, er det ingen tvil om. Det er knuffing og slåssing om plassering ved kattemor og stor misnøye om melken ikke kommer med en gang.

Mvh Vera


2013-11-17 16:19 | 1 kommentarer

Hei.

Da er den store begivenheten vel overstått og det ble født fem gutter! De var store og kattemor taklet det hele med stoisk ro. Til å være førstegangsfødende, gikk dette smertefritt og morsinstiktet var på plass umiddelbart. At jeg var bortreist denne dagen og leverte 1 stk ragdoll til Tove, (NO)Kjernekrokens, og hentet hjem 6 stk ragdoll, var noe - uventet....
Tove er en super jordmor og jeg liker inflasjonen i kattene mine når hun passer dem. Tove, du er hjertelig velkommen til flere oppdrag....

Oppdateringer og bilder kommer når de er bikket to uker.

Mvh Vera


2013-09-09 16:12 | 0 kommentarer

Hei.

Da har jeg vært på Norges første ragdoll-seminar med et kompendium som hadde mange interessante punkter.
Mye kan sies og mye kan drøftes, men den store konklusjonen blir at vi som oppdrettere må avle etter standarden og alltid kan den i tankene. Personlige preferanser er underordnet. Selvfølgelig har man trekk man ønsker mer eller mindre av, men ragdoll skal fortsette å utvikle seg i henhold til standard. Med større etterspørsel etter denne fantastisk flotte rasen, er det viktig å være skjerpet og ikke miste fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

Mvh Vera


2013-05-23 21:34 | 0 kommentarer

Hei.

Nå er alle fire vel installert i nye hjem. De har tilpasset seg godt ifølge nye eiere. Vi har virkelig kost oss disse korte første ukene i deres liv. Nå blir det nye omgivelser og nye familieregler som skal følges. Jeg kommer til å gjenta denne kombinasjonen med glede. Men først skal kattemor spise seg i godt hold igjen og bare nyte livet. Her blir det som vanlig hektiske sommermåneder der planen er mye godt sommervær....

Til høsten blir det ragdollseminar som står på agendaen. Jeg var på ett i Gøteborg for få år siden og det var virkelig til stor nytte. Ragdoll er nå blitt en veldig populær rase og med det mange oppdrettere. Da er det viktig å holde på standarden og velge sine avlsdyr med omhu slik at vi kan fortsette å få frem ragdoll med alle sine egenskaper ifølge standard. På seminaret blir det mange gode innspill og drøftelser.

Til høsten planlegger jeg en ny kombinasjon der Marina skal parres. Hun har utviklet seg veldig bra og jeg er spesielt fornøyd med at hun har fått så fin lengde samtidig som hun beholder god bredde. Hun blir nok ei stor jente der både kattemor og helsøster er 5 kg og enda ikke ferdig utviklet. Øyefargen hennes er utrolig dyp og fin og hun har supert ragdolltemperament. Dog ei bestemt dame som vil være fremst i køen for utdeling av kos.

Jeg håper på fine solskinndager og nye bilder av de voksne kattene snart.

Mvh Vera


2013-04-29 17:18 | 1 kommentarer

Hei.

Her kommer noen snutter av kattungene. Vi er fremdeles lite kjent med slike tekniske utfordringer, men håper det retter seg med tiden...Mine manglende kunnskaper viser seg i ene videosnutten (ref. kommentatorstemmen og driverproblemer)

Mvh Vera

 

 


2013-04-22 22:01 | 1 kommentarer

Hei.

Beklager at websiden siste dagene har ligget nede. Jeg måtte fornye abonnementet og oppdaget dette først i helga.

Men nå er de små rakkerne, som ikke har samarbeidet, foreviget av meg kanskje for siste gang. Nå blir det nye familier som overtar en noe heller svett jobb med å fange lynkjappe poter på linsa. I dag ble det et veterninærkontor som fikk en god slant på dagsomsetningen sin. Med syv katter som skulle ha diverse vaksiner, helseattester og kastrering, ble matmors ønske om nye drømmesko redusert til en fjern tanke. På veterinærkontoret ble det med kommentaren; "si meg, hvor mange katter har du egentlig!?" Jeg var glad jeg ikke hadde tatt på meg slippers og joggebukse akkurat da...
De små kikkert nyskjerrig på omgivelsene, fikk sprøytene, ble sjekket her og der, og har resten av dagen overhode ikke vært preget av besøket hos veterinær. Jeg ble kjent med en ny veterinær med herlig setesdalsdialekt og helseattestene ble skrevet på ekte nynorsk. Der og da ble jeg minnet på mitt totale svik som en ekte sambygding med Ivar Aasen. Jeg har nemlig lagt nynorsk på hylla. Ble bare slik da jeg flyttet til østlandet etter videregående. Men dialekta mi er fremdeles ganske godt på stell (tror jeg da).
Da Freddie Boy fikk noen fornærmende kommentarer om en godt velutviklet hengebuk, holdt jeg for ørene hans for å spare ham for denne mobbingen, idet jeg forklarte veterinær at dette er valpefett. Det var først da da ordene ble sagt, at jeg så ironien i å bruke dette uttrykket på en katt.
NonStop ble varig kastrert, og det er fremdeles vanskelig å forholde meg til at han mulig skal omplasseres. Denne gutten fortjener det beste hjemmet i hele verden. I dag klarte han som vanlig å sjarmere alt som var på veterinærkontoret og superlativene var mange. For hans del, er rasebeskrivelsen på ragdolltemperamentet sterkt underdrevet. Han er alt en gentle giant skal være.

Mange har spurt meg hvor jeg har kjøpt det store klorestativet oppe på loftstua. Her i Norge koster nye mange tusen kroner. Jeg bestilte mitt på det tyske ebay.de. Tyskerne er rå på utstyr til kjæledyr. Så vidt jeg husker, la jeg inn bud på auksjon og fikk tilslaget på ca. 400,- kroner, frakt på drøyt 100,- og norsk mva. og postens gebyr. Alt i alt drøyt 800,- kroner. Jeg ble også positivt overrasket over at det er bunnsolid, stabilt og veldig slitesterkt. Jeg tror jeg minnes at selgeren på ebay kalte seg jago24-germany. Men om dere søker katzenbaum på ebay.de, kommer det opp drøssevis med resultater.

Nå kommer bildene, og på onsdag skal jeg og min gode hjelper prøve å få til en videosnutt av kattungene på websiden for første gang. Jeg skriver ikke navn på alle i albumet, da blir det en liten kunnskapskonkurranse på ragdoll og varianter... 

Mvh Vera

ALBUM


2013-04-09 16:09 | 0 kommentarer

Her kommer en kort oppdatering på de små. Nå skal ALT undersøkes og ingenting er kjedelig. Opp og ned trappa i raskt tempo, plage vettet av kattemor, bite i kilne tær, snuse ute på verandaene, spise, sove, bæ..., spise litt igjen og sånn går nå dagene...

De er noen herlig myke nøster som enda ikke har fått tenåringsfasong. Runde og tette og lubne.

Her har det vært noen strie dager med mye ekstra, så jeg har ikke rukket å ta bilde. Men i morgen kommer de. De lover jeg. Jeg ser endel lihet med besteforeldre på farssiden. Genene gjør gjerne litt hopp og sprell over generasjoner. Derfor er det alltid like spennende. Men ragdoll utvikler seg sakte og plutselig er det andre trekk som dominerer. De er blitt skikkelig herlige ragdoll som stjeler store biter av matmors hjerte.

Mvh Vera

ALBUM

 


2013-03-15 13:35 | 0 kommentarer

Nå skjer det en rivende utvikling. De små viser nå at den store verden skal inntas og lar seg ikke avspise av å være innesperret innenfor gjerdet. De samarbeider om et hylekor hver gang noe passerer bingen og hvem kan motstå det? Så nå har jeg for første gang åpnet en glipe slik at de kan gå utenfor. Da løper de i flokk og beviser tydelig at lykke i hverdagen er å gjøre sine gleder enkle.

Nå har de erkjent at kloklipping ikke gir rom for forhandlinger og sitter oppgitt rolig så matmor får gjøre jobben. De spiser godt og er herlig lubne uten å bry seg om at de muligens er kandidater for bukplastikk.

Jeg ser mye kattefar i uttrykket deres. Og han er typisk ragdoll. De er nå i riktig alder for en vurdering. Snart begynner de å bli hengslete og typisk tenåringer.Jeg takker alle interesserte som har tatt kontakt. Har bare avgjort ett nytt hjem enda. Det er mange flotte familier der ute som kan tilby en av disse små et godt ragdolliv. Så alle interesserte får svar snarest. Har lagt ut nye bilder.

Mvh Vera

ALBUM


«  06  07  08  09  10  11  12  13  14  15  16  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash