2014-09-08 17:39 | 0 kommentarer

Da har jeg endelig orket å oppdatere

Det å være oppdretter, er noen ganger motbakker. Inez ble veldig syk sist uke og behandling startet. Det viste seg å være lungebetennelse. Egentlig er dette en lang historie med mye som skjedde i løpet av kort tid. Jeg har ikke tenkt å gå inn på detaljene da epikrisen nok er over flere sider. Men jeg sitter igjen med vissheten om at alt ble gjort forsvarlig og hun fikk er real sjanse.

Så kom stunden da man bare måtte koble ut følelser og tenke dyrevelferd. Slimdannelsen i lungene ble til slutt så plagsomt for henne når det gjaldt å puste, at ingen av hverken jeg eller fagfolk følte at det var forsvarlig å fortsette og behandle henne. En nevrologiske klinisk sjekk viste muligens også en hjerneskade pga. ogsygenmangel.

Det som er så kjipt, er at hun var blitt 6 uker gammel og både personlighet, tilknytning og lek var på plass. Hun elsket å leke med håret mitt, klore litt og bite meg på nesen. Hun og Sirpa var allerede perlevenner og selvfølgelig hadde kattemor allerede tygget av henne værhår som en del av barneoppdragelsen. Hun hadde de mest fantastske blå øyne og var hele tiden ei matglad rund stor jente.

Når det er sagt, hadde man også siste uka en magefølelse på at det var noe som ikke var helt ok. Litt sein utvikling, ubalanse og litt klumsete gange. Så var det bare det at det var ingen andre i kullet å sammenligne med og med en ny kombinasjon tenker man også at nye linjer kan gi annet temperament og å være så raskt ute på oppdagelesesferd kanskje ikke var typisk for disse linjene. Det er mye som er normalt innenfor visse variabler.

Jeg var også litt redd for evt. smitte, men er nå beroliget med at dette var en immunsvikt og en intern infeksjon. Det er for det meste slik at de positive begivenheten blir delt offentlig og solskinnshistoriene florerer. Men det er ikke alltid naturen slår til 100%. Det er derfor katter ofte får 4-8 kattunger i et kull. For rett som det er blir det en defekt på avkom og dette blir kalt naturlig svinn. Men det er altså slik at dyktige veterinærer og erfarne oppdrettere klarer å ta vare på mange som ellers ikke hadde klart seg. Og i de fleste til fellene er dette bra, fordi det er bare snakk om å komme over en kneik. Kattungen vokser opp og blir stor, sterk og vakker og lever et fullverdig katteliv.

Så er det disse der kneika blir mer kinkig og senskadene dukker frem og man må ta en avgjørelse om hva som blir et fullverdig katteliv. Dessuten skal vi oppdrettere levere sunne friske katter i henhod til NRRs reglement.

Men, jeg takker Tove hos Kjernekrokens for fantastisk støtte som bare snudde seg rundt og kjørte oppover til tross for møter, barn og gubbe. Det var så godt å få din støtte og pragmatiske tankegang. Jeg takker også ABC-dyreklinikken på Lillehammer for tillit og fleksibilitet.

Nå er det kanskje nytt kull på gang og jeg gleder meg veldig. Carmen, kattemor til Inez, blir nå sterilisert. Det var uansett meningen pga. alder.  Men jeg har fremdeles to supre jenter som jeg håper vil gi mange flotte ragdollavkom. Nye hannen vår, som var far til lille Inez, har også et fint kull hos Tove med sunne flotte bebiser.

Til tross for slike opplevelser, kjenner jeg at dette er noe som er så interessant at jeg har lyst til å fortsette. Til våren blir det enda flere krokuser som vil blomstre ute i hagen

Mvh Vera


2014-08-28 21:44 | 0 kommentarer

Store jenta er nå fylt fem uker. Hun veier 690 gram og det kjennes godt. Tett og god når vi løfter henne. Denne uka har hun virkelig tatt av og balansen er nå helt på stell. Litt vanskelig å bremse ned i tide, så noen trynesmeller blir det i løpet av dagen. I dag fikk hun være litt ute på balkongen i høstsola. Synd å si at værhåra vibrerte, for de er blitt barbert ned av kattemor som nok synes hun må dempe henne litt. Typisk for kattemødre til avkom i den alderen å gjøre slikt, fordi de ikke er blitt helt fortrolig med at de håpefulle nå begynner å utforske omgivelsene. Men nesa gikk på høygir og mange interessante lukter ble nok oppfattet.

Hun elsker å tulle med håret mitt, og nå er det flere ganger at hun biter til om nesa mi kommer for nær. Dasker til med med små labber og går helt bananas så fort hun nærmer seg ansiktet. I mangel på søsken blir det til at jeg erter henne litt for å stimulere lek og det er tydelig at hun oppfatter meg som et medlem i flokken. Fast føde går ned på høykant. Og nå er også dotreningen begynt. Jeg har nå begynt å bruke havrekli i kassa. Og den er helt genial til små puser som enda ikke har skjønt at man ikke skal spise og gå på do samtidig. Klumpesanf blir som sement i tarmer og det vil vi ikke! Men enn så lenge funker havrekli supert.

Vi har allerede hatt besøk og jeg tror det er noen som gleder seg til endelig avtale. Men jeg pleier å vente til de er bikket fem-seks uker og overgangen til fast føde er under kontroll. De er mer sårbare første ukene og jeg veit at sorgen kan bli stor om det skulle være noe problemer med utviklingen og jeg ikke kan levere som avtalt. Men nå er det ei stor jente som jeg er veldig stolt av. Her kommer bilder:

ALBUM

Mvh Vera


2014-08-18 21:56 | 0 kommentarer

Om to dager fyller veslejenta fire uker. Jeg gransker henne fra alle vinkler og hun er bare nydelig! Hun kommer til å få en profil som blir helt rå. Høyden på panna sitter og så langt tror jeg øyefargen hennes blir godt over middels - med andre ord, kjempeblå! Små skarpe tenner forteller om kommende dager med fast føde på menyen. Hun er allerede veldig interessert i kattemor som lukter så godt etter en tur i matskåla. Bortsett fra skjønnhetsflekken på nesespeilet, tegner resten av mittedmønsteret seg i fin symmetrisk balanse. Og det blir akkurat passe med hvitt.

Babyer er like blant pattedyr. Hun ligger der med god struttende mage og sparker og er bare deilig. Vanligvis har mine små forsert kanten over kassa på denne tiden, men vesla er enda ikke interessert i å forlate tryggheten. Med tanke på hvem som er pappaen, er det ikke overraskende. Han har aldri skjønt poenget med akrobatiske sprell og dette er nok ei lita pappajente. Hun maler for det minste og jeg tror hun kommer til å sette pris på mye kos fremover. Og det skal bli! Ellers er nye jenta mi fra Finland over middels interessert i dette lille vindunderet. Men respekt for kattemor gjør at hun holder beskjeden avstand. Jeg må forresten nevne at c-kullet mitt nå har bikket fire år og ønsker alle nye familier fortsatt gode år videre med raggisene sine

Mvh Vera


2014-08-13 19:38 | 0 kommentarer

I dag fyller veslejenta tre uker. Hun er nå 450 gram og det merkes at hun forsyner seg godt i melkebaren. Nå er verden utenfor kassa blitt interessant og det er bare et tidsspørsmål før hun tar steget utenfor. Først skal en kant forseres og med en godt polstret buk med babyfett er ikke det like lett å bare vippe seg over kanten.

Veslejenta kommer til å hete Inez her hos oss. Jeg har en hunne på 10 mnd som jeg håper blir litt kul storesøster nå fremover. Det blir litt rått parti i og med at hun allerede har bikket 5 kg....men mentalt burde de komme på bølgelengde om noen få uker.

Marina er nå på parring. Jeg håper derfor på et kull til i høst. Blir liksom litt drøyt å kalle én kattunge et kull, men rett skal være rett.

Wattuwarpaans Mortti har har nå bevist at han er mann. Han ble far til veslejenta mi og ble nylig far til 5 flotte hos Tove. Det blir veldig interessant å se resultatet av nye kombinasjoner. Han er foreløpig i god tenåringsfasong, men allerede med erfaring som en godt voksen kar. Håper han innser hvor greie matmødre han har som ikke forlanger leggetid eller at han rydder opp etter seg. De eneste de legger seg bort i er en beinhard selektering av kjærestene hans. Det ble forlangt av ham å ikke tisse utenfor kassa, men de har nå innsett at akkurat det gjør han som han selv vil med....det eneste som fikser det er å fjerne edlere deler og den dag kommer....


2014-08-03 15:33 | 0 kommentarer

Hei.

 Etter en laaaang pause, har jeg nå endelig fått i gang litt aktivitet på websiden min. Noe lidenskapelig blogger kommer jeg aldri til å bli, men nå skjer det så mye positivt på kattefronten som jeg gjerne vil dele med dere.

Carmen fødte ei stor og flott jente for snart to uker siden. Hun hadde et keisersnitt på andre kullet sitt der det hadde kilt seg fast en stor kattunge under fødsel. 6 stk kom til verden og vi reddet 4. Ved neste drektighet kom det 1 stor gutt og nå altså 1 stor jente. Da må jeg nok trekke den konklusjonen at keisersnittet har påvirket fruktbarheten hennes. Det er synd, for hun føder så store og fine kattunger, har aldri ellers noe tull med livmorbetennelse o.l og hun dier dem med kraftig god melk til de sprenger alle vektskjemaer. Siste jenta har allerede bikket 300 gram og enda ikke fylt to uker! Hun er ei brunmasket mitted og dessverre med en feiltegning. Men ellers er hun knallsterk i typen og så langt noe av det fineste jeg har avlet frem. Ei kraftig og robust jente, men med de søteste øynene jeg har sett. Så nå blir det mange runder i tenkeboksen. Jeg vil så gjerne beholde et avkom etter Carmen før hun går ut av avl....tenke, tenke. Dette er en ny kombinasjon og det er alltid like spennende.

Det er også planer på en parring til i høst og det ventes nå på løpetid.

Jeg har også fått inn to nye flotte ragdoll. Begge fra Finland. Bilder og nærmere info kommer.

Det blir nok mer aktivitet her nå fremover nå som det blir roligere dager og litt mer inneliv.

Mvh Vera


2014-03-08 16:32 | 0 kommentarer

Hei.

Nå er det stille i heimen med fem gutter som er kommet i nye hjem. Støvet har lagt seg og vi har omstilt oss. En ny liten tjukkas lever det gode liv med kattemors fulle oppmerksomhet. Han er ikke så veldig interessert i annen mat en morsmelk enda. Jeg har faktisk ikke hatt noen kattunge som er så seint ute på matskåla, men så er det første gangen jeg har et enebarn i kullet også. Han elsker kos og ligger godt i armkroken. Han har også vært med på sin første biltur og taklet det med stoisk ro.

Navnet Hurricane har far i huset fått bestemme pga sin favoritt i musikkverdenen - Neil Young. Etterhvert som dagene går, føler vi at navnet blir mer og mer ironisk med en liten tjukkas som ligger godt planta på rygg for å bli klødd på magen. Vi har nå fått vite av ny familie at hans kallenavn blir Charlie, så da blir det en ordnings likevel. Jeg er virkelig begeistret for denne gutten med et utrolig hode, høy panne og supersterk hake. Det ser ut til at øyefargen også blir meget bra. Simba er nå kastrert og lever det gode liv i Oslo. Han har kommet til ny super familie og blir nok behandlet som den prinsen han er.

Ellers er det kommet ny hanne i oppdrettet som jeg eier sammen med Tove hos NO*Kjernekrokens. Han er superduper ragdoll og vi ble umiddelbart begeistret for denne flotte gutten. Han kommer fra et oppdrett i Finland og heter Wattuwarpaans Mortti. Vi kaller ham Manteli etter sin kattemor. Han er blå colorpoint og det slappeste jeg har opplevd. Gemyttet hans er bare knallbra og han er allerede blitt en stor gutt. Han fyller snart 6 mnd. Vi håper på mange flotte barn etter ham. Øyefargen hans er bare helt utrolig.

Bilder kommer, men jeg er er akkurat nå bortreist og kamera m.m. ligger hjemme. Det blir noen mobilopplastninger.

2014-02-27 12.01.47

2014-02-27 12.02.56

2014-02-27 12.02.56

Trenger jeg si mer? Bildene taler for seg...

Mvh Vera


2014-01-30 21:16 | 2 kommentarer

Hei.

Nå regner jeg det er mange som teller dager til disse røverne skal flytte til nye hjem. De er overmodne for å knytte nye bånd. Fem gutter finner på mye tull og de eier opp hverandre som en gjeng 12-åringer alene hjemme. Dagen starter med en munnfull kattemalt på tube (mageregulerende og demper hårballproblemer). De kommer de så det fyker og kødannelse er et ukjent begrep.

I dag har vi vært hos veterinær for vaksiner og helsesjekk. Alt gikk knirkefritt og det ble lagt merke til av veterinærene hvor rolige de er. Stikk ble mottatt uten et kny og alt på bordet skulle sjekkes og snuses på. Å kjøre bil er helt uten problemer. De veit å slappe av og nyte turen.

Kattemor er nå ferdig med alt av oppdragelse og engasjement. Hun har gjort en super jobb, men er av den typen mamma som i en menneskeverden hadde gitt alt for barna, men kastet dem ut når de ble 18. Carmen derimot, har tatt over jobben og blitt reservemamma på fulltid. Der er det full pakke, og gutteslampene tar imot omsorgen uten forbehold. I menneskeverdenen hadde de fått lov til å bo hjemme på gutterommet til godt opp i 40-årene med ferdig middag på bordet og rene boxere i skapet. At de ikke skal drikke opp råmelken hennes, har gjort at jeg har måttet skille dem fra henne.

Det er så kjekt å høre fra nye hjem at de venter spent og er godt forberedt. Dette tror jeg blir fine og rasetypiske ragdoll og veien videre er nå opp til nye familier. De lar seg gjerne bli bortskjemt og få lov til alt, men de er også greie å få til å skjønne husregler og innrette seg deretter. Fra nå av blir tiden på toalettet aldri mer i ensomhet for nye eiere og alltid en som sitter klar for å ønske velkommen hjem. Om du bare har vært og hentet posten, eller vært på jobb/skole hele dagen, har ingen betydning. Jeg har tatt bilder i fleng og bruker siste albumet til en liten gjettekonkurranse. Veit dere hvem som er hvem? Lykke til.

Mvh Vera

ALBUM


2014-01-29 09:00 | 0 kommentarer

Hei.

Da er endelig H-kullet født. Det blir litt drøyt å kalle det et kull da det ble født bare 1 stk. Jeg har lenge ventet på ei ny flott avlsjente nå, men kanskje det er noe med drikkevannet!? En flott gutt kom til verden, så det så.

Med slike foreldre må det bare bli en kjekkas og så langt (han er bare 1 dag gammel) tipper jeg på en brun colourpoint. Jeg lurer på om det går ann å drikke seg fordervet på morsmelk? Han este ut 10 gram på bare et par timer etter fødsel. Og han fråtser i åpne kraner. Jeg regner med at dette blir en gutt som får mye kos av mennesker som kompensasjon for manglende søsken. Men han har en super kattemamma som vasker ham ustanselig. Hun har noe overkapasitet kan man si...Oppdateringer kommer.

Mvh vera


2014-01-21 17:30 | 2 kommentarer

Hei.

Jeg og Tove fra NO*Kjernekroken var i  helgen på ragdoll-seminar og internasjonal utstilling med bare ragdoll i Gøteborg. Vi koste oss og vasset i ragdoll. Endelig kunne man også se noen uttak av BIV (best i variant) med såpass mye konkurranse. Vi hadde mye å snakke om på hjemveg og jeg måtte dra inn håndkleet i går og derfor oppdatering først i dag. Vi har nye spennende planer på kattefronten, så håper vi de lykkes.

Jeg har nå tatt bilder av de små. Det var så utrolig å se etter bare tre dager borte i helgen...jeg reiste fra ullnøster og kom tilbake til tenåringer. Utviklingen går rivende fort, og nå begynner de å bli litt mer hengslete. De utvikler likevel en personlighet som er til å bli totalt sjarmert av. At det er noe mer bilder av noen, er ikke fordi jeg har noen favoritt. Men når jeg skal redigere etterpå, finner jeg ut at det er mye som må slettes. Og Galileo var ikke særlig interessert i fotografering i dag. Men han sloknet godt i fanget mitt etterpå.

Jeg legger nå ut bildene på album. Kos dokke!

Mvh Vera

ALBUM


2014-01-09 22:42 | 0 kommentarer

Hei.

Det er nok mange som har lagt merke til mangel på oppdateringer her på siden. En kombinasjon av lite tålmodighet og windows 8  er delvis forklaringen. Det er tydelig at endel funksjoner på dette os ikke er kompatibelt med noen av de programmene jeg bruker for webredigering. Jeg er egentlig en ganske jordnær type, men må innrømme at problemer i forbindelse med data, fremmer monsteret i meg. Min stakkars gemal nærmer seg mineområdet som ligger i radius rundt pc`n med en noe frustrert frue i midten. Jeg føler meg bare så ekstremt lite smart og kjenner bare at det stopper helt opp i hodet. Og trykkokeren bygger seg opp helt til jeg føler at å knuse noe kanskje hjelper....Det ligger en god forklaring i at jeg har blitt skjemt bort av to særdeles datakyndige (far og sønn) i huset. Har aldri måttet forholde meg til selv de enkleste operasjoner. Nok om det.

Her i huset er det noen skjønne små som setter fart i hverdagen. Det høres ut som en rotteinvasjon når 20 poter fyker over golvet. Undres hva leieboerne under tenker...Kattemor har nå dratt på galeien (jada, helt opp i 2 etg) og er allerede på jakt etter nye flotte karer. Hun har fått løpetid og innynder seg hos alle og på alt. Det er ganske komisk egentlig. Oppførselen hennes er ekstremt... skal vi si...promiskuøs, men un setter de små på plass også når leken går over styr, og da er det harde bud. Knepper dem ned med et velrettet strupetak og holder dem til de roer seg. Noen myke pedagogiske forhandlingsrunder er utelukket. 

De vokser og nærmer seg kiloen. Jeg er veldig fornøyd med dem. De har alle silkemyk pels og ser ut til å får god øresetting og øyefarge. Mittedguttene er bortimot perfekte i tegningene. Bare Gordon som har minimal asymmetri bak. I dag fikk vi besøk av denne skjønne jenta, Jessica, som fort fant sin favoritt. Han hang på ekte ragdollvis i armene hennes og syntes det var stas å få slikke litt majones av fingeren hennes. Det er tydelig at dette er sosiale gutter som elsker at det er mennesker rundt dem.

DSC_0002

De ble bestevenner med en gang

Her er røverne atter en gang:

Gabriel (tinget)
DSC_0089

Gordon (ledig)
DSC_0105

Galileo (ledig)
DSC_0106

Gulliver (tinget)
DSC_0113 (2)

Gamaliel (tinget)
CSC_0134

En herlig gjeng som fyller hjemmet med mye kos og hygge. Bedre kan det ikke bli.

Bare ta kontakt om en av disse godgutten skal bli deres.

Mvh Vera


«  05  06  07  08  09  10  11  12  13  14  15  »

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash