K kullet 8 uker...
2016-02-13 17:21

Hei!

Nå er det siste tredjedel som skal unnagjøres. Mange kattunger forlater dessverre mor og kullsøsken ved 8 uker, og man tenker at de er modne for dette, men det er nå den viktigste tiden kommer!.

De neste fire ukene fra nå og frem til 12 uker, skal det skje en naturlig frigjøringsprosess. Kattungene skal oppleve å bli tuktet av kattemor, avvist når de vil die for ofte, slåssing med søsken og en stadig mer utforskertrang som skal lede dem til selvstendighet. Både kattemor og kattunger vil fra nå av leve mer på egne premisser. Marina legger seg stadig oftere for seg selv nå, og de små er mer opptatt av lek og å spise mat fra skåla. Jeg har enda ikke opplevd den store leteaksjonen fra kattemor når sistemann er hentet, nettopp fordi disse siste ukene har gjort denne prosessen mer skånsom og naturlig.

Så NRRs krav om minst 12 uker ved levering er basert på nøye forskning innenfor etologi (dyrenes adferd), og til det beste for både meg, som oppdretter, men ikke minst - det nye hjemmet som får en pus uten adferdsproblemer.

I dag har ene jenta knekt koden, og funnet ut hvordan hun hopper over grinden fra kattebingen. Fra nå av er det ingenting som stopper dem, aller minst mine oppdragende ord og handlinger. Som smårollinger flest, er verden et spennende sted og alt skal smakes og luktes på.

Å fyre opp i peisen med døra på gløtt for optimal trekk, er nå ikke aktuelt uten å passe på ivrige snuter som gjerne kunne brent av noen værhår for å dekke sin nysgjerrighet. Støvsuger skal lekes med og føtter med ullsokker er DIGG. "Shakti" spikermatta er på plass på matmors dyrebare Howardstol, og selvfølgelig aner de spenningen rundt denne fredede stolen og blir dratt mot den som en magnet.

Å være oppdretter med nye møbler i hus er bare stress. De voksne kattene her kjenner reglene, men disse så luringene gir ikke opp sabotasjeplanene. Og de øser opp hverandre i en evig runddans med lek og moro.

Som dere sikkert skjønner, så har jeg det egentlig veldig gøy!

Nye bilder

ALBUM

 


Namn:  
Kommentar:  

Skriv av koden:  

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash