K-kullet fem uker allerede!
2016-01-23 07:34

En uke går fort......

Tenk, nå er vi kommet snart halvveis i første fase av livet i barndomshjemmet. Tydelige advarsler blir gitt til besøkende som gjerne skritter oppi kattegården. "Er dere redd for klær og tråder som blir dratt ut, bør dere ikke gå oppi til dem". Men mine advarsler blir bare møtt med et; "Nååååå....., men de er jo så skjønne!". Joda.....det også. Men skarpe klør og tenner som klør, blir med nesten euforisk iver prøvd på diverse myke overflater og tær er favoritten. Dongeribukser er minst like bra som sisal kloretre, og derav advarsel om et plutselig forfall av benklær.

Fast føde er nå etablert og de spiser iherdig. Det som kommer inn, skal også ut. Og jeg betrakter stolt en ryddig gjeng som legger igjen fine kabler akkurat der de skal være! - i dokassa! Det tok bare 3-4 dager så var det innført. Dette er en meget smart gjeng, og jeg tror kattemor synes det er veldig greit å slippe å ta den delen av jobben lenger. Kattemødre vasker dem, og spiser all avføring de første tre-fire ukene. Men så fort det er andre godsaker enn morsmelk som ligger der og blir fordøyd, skjønner jeg godt at hun vegrer seg nå. 

De endrer utseende nesten time for time. Men nå ser jeg tydelig hvem som er hvem, og for utenforstående er sikkert dette vanskelig å forstå, men de er veldig forskjellige og alle er bedårende vakre!

Nye familier er nå klarlagt og forslag til navn tikker inn. Jeg gleder meg over at de skal til slike flotte hjem, og det er bare en ære å få denne tilliten fra dere det gjelder. Jeg viser nå et foreløpig gruppebilde av et mikro-øyeblikk der alle satt pent på plass. Jeg sletta et dusin bilder før dette blinkskuddet. Objekt i bevegelse er vel nok å nevne på hvorfor jeg gjorde det. Jeg skal ta individuelle bilder litt senere i dag. De er avbildet fra venstre til høyre i fortløpende rekkefølge; #1, 5, 4, 2, 3 og 6

image

 

Så var det Sirpa mor. Hun er nå på dag 61, og jeg er i beredskap for fødsel. Dette er første kullet hennes og jeg er spent. Hun har allerede begynt med små subtile tegn på at noe er i anmarsj, men disse hunnene er det ikke godt å bli klok på og rekkefølgen på tegn og signaler er noen ganger i bakvendtland. Det som er sikkert er at kattungene kommer til slutt!

Så da kan det være nye spennende oppdateringer om noen få dager på neste kull.

Men flere bilder og video kommer som nevnt senere i ettermiddag - jeg lover!

ALBUM

Vera

 

 

 


Namn:  
Kommentar:  

Skriv av koden:  

 aerh

Blogg oppdatert:

07.11.18

VI HAR FÅTT KATTUNGER!

P-kullet født 01.09.18!

5 stk

  

O-kullet født18.07.18.

4 stk.

Mer info på bloggen.

 

Alle som har kjøpt katt  eller lånt avlshann fra Røysliraggen får tilbud om å være med i en lukket gruppe på Facebook. Send venneforespørsel her, så legger jeg dere til:

https://www.facebook.com/
roysliraggen

N) Røysliraggen har vært på utstilling hos Adelkatten i Jan/Feb 2015 med strålende resultater!!! Mer info. på bloggen.

grå pote

(N)Røysliraggen var på Norges første ragdollseminar i september 2013

grå pote

(N)Røysliraggen var på internasjonal ragdollutstilling og ragdoll-seminar i Gøteborg i 18. og 19.januar 2014

grå pote

 IP NO*Kjernekrokens Alonzo (sønn til NonStop),ble International Premier i Gøteborg 19.01.2014. Utstillingen var internasjonal med bare ragdoll. Han ble også NOM til panel. Strålende resultat og jeg gratulerer eierne til Alonzo - ikke minst for supert pelsstell og presentasjon!

 

rfgv    g2

Diplomeringsemblem 

ui5i

(N)Røysliraggen er medlem i Webkatten/NRR/FIFe og Scandinavian Ragdollclub.

grå pote

(link)

Komplett utstillingsoversikt i regi av FIFe

Aktuelle utstillinger i nærheten av Mjøsa 2014:

liten flashliten flashliten flash

2 cert
Adelkatten inviterer til utstilling i
Leto-hallen på Dal (Råholt).

29. og 30. november 2014. 
Med ragdoll rase BIS på søndagen.

  
Utstillingsinnbydelse finnes på klubbens
hjemmeside: Adelkatten

 liten flashliten flashliten flash